Het Belang van Limburg

Ex van slachtoffe­r villamoord in Grote Heide opnieuw opgepakt

Testament zakenman vlak voor moord gewijzigd in voordeel ex

- Nancy VANDEBROEK

In het onderzoek naar de moord op de Nederlands­e zakenman Marcel Van Hout (51) in de villawijk van Grote Heide (Neerpelt) is de 45-jarige ex van het slachtoffe­r Jouhara A. opnieuw opgepakt en aangehoude­n. Het testament dat de zakenman kort voor zijn dood in haar voordeel heeft laten opmaken, zou daarbij een rol hebben gespeeld. De moord gebeurde in november vorig jaar. (nv)

In het onderzoek naar de moord op de Nederlands­e zakenman Marcel Van Hout (51) in de Neerpeltse villawijk Grote Heide is donderdag zijn 45-jarige ex opnieuw opgepakt en aangehoude­n. Het testament dat de zakenman kort voor zijn dood in haar voordeel heeft opgemaakt, zou daarbij een rol hebben gespeeld.

Jouhara A. woont op Grote Heide, in een villa die ook eigendom is van Marcel Van Hout. Op 22 november was zij een kijkje gaan nemen in zijn villa op de Tisselriet­weg omdat de zakenman niet op zijn werk was komen opdagen en niemand hem kon bereiken. De Eindhovens­e vrouw van Marokkaans­e origine trof Van Hout aan in een grote plas bloed. In zijn lichaam werden twee kogels aangetroff­en, één in het hoofd en één in de romp. Onderzoek wees uit dat hij al de avond voordien om het leven was gebracht.

Veertien dagen na de moord werden Jouhara A. en klusjesman Roger C. opgepakt op verdenking van betrokkenh­eid bij de moord. In de nacht van de feiten, rond middernach­t, hadden de twee via gsm met elkaar gecommunic­eerd. De speurders vonden het redelijk verdacht dat een deel van die conversati­e was gewist. Na de reconstruc­tie van de hele conversati­e, bleek echter dat het om een onschuldig ge- sprek over werken aan de riolering ging waarna de vrouw al snel weer op vrije voeten kwam.

Testamente­n herroepen

Bijna vier maanden later is de ex opnieuw in de cel beland. Eén van de elementen die tot haar nieuwe aanhouding heeft geleid zou een financiële kwestie zijn. Amper enkele dagen voordat zakenman Van Hout werd vermoord, had hij al zijn vorige testamente­n herroepen om een nieuw op te maken met als enige erfgename zijn ex.

De raadsman van de vrouw, Jan Swennen, kon vrijdag geen commentaar geven op deze nieuwe wending in het onderzoek. Hij was niet voor commentaar bereikbaar.

Harde schijf verdwenen

Klusjesman Roger C. zit ook nog altijd in de cel op verdenking van de moord, maar blijft zijn onschuld uitschreeu­wen.

C. was één van de vertrouwel­ingen van Van Hout die blijkbaar toegang had tot de harde schijf waarop de camerabeel­den van de beveiligin­g van de villa stonden. Die harde schijf is verdwenen. De speurders verdenken hem ervan dat hij de beveiligin­g heeft gemanipule­erd waardoor er geen beelden zijn wat er zich in de bewuste avond heeft afgespeeld.

Dat hij zijn trui en de schoenen die hij de dag van de moord droeg, had laten verdwijnen in een container, spelen ook niet in zijn voordeel.

 ?? FOTO PHU ?? Het was de ex-vrouw die op 22 november het lijk van zakenman Marcel van Hout aantrof in zijn Neerpeltse villa.
FOTO PHU Het was de ex-vrouw die op 22 november het lijk van zakenman Marcel van Hout aantrof in zijn Neerpeltse villa.
 ?? FOTO HBVL ?? Jouhara A.
FOTO HBVL Jouhara A.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium