Het Belang van Limburg

Daar komen de bloesems

Limburgse fruit- en sierbomen steken zich in hun mooiste kleedje

- Roel DAMIAANS

Een week na Hanami, het kersenbloe­semfeest in de Japanse Tuin in Hasselt, pronken de bomen vandaag onder de lentezon met hun mooiste kleuren. De Japanse kerselaar is traditione­el een van de eerste bomen die in bloei staan. Maar ook in Haspengouw zetten ze zich schrap voor de komst van duizenden bloesemtoe­risten: “Volgende week begint het spektakel hier weer”, klinkt het in Sint-Truiden.

Er werd gisteren druk gefotograf­eerd in de Japanse tuin in Hasselt. Tientallen Japanse kerselaren vormden met hun barbieroze bloesems het ideale decor voor communiefo­to’s of selfies die geen Instagramf­ilter meer nodig hebben. Het zijn dezelfde bomen die in deze periode ook de straten van sommige woonwijken opfleuren. In de fruitstree­k worden inmiddels alle voorzorgsm­aatregelen getroffen voor de start van het bloesemtoe­risme. “We worden op dit moment bedolven onder telefoontj­es van mensen die willen weten wanneer de bloesems gaan komen. Daarvoor hebben we een speciale website waarop om de twee dagen foto’s verschijne­n van de bomen. Op dit moment zijn er in Zuid-Limburg nog geen fruitbloes­ems, maar als het weer goed blijft, dan zal de bloei volgende week zeker beginnen”, zegt Bart Vandercast­eele van Toerisme Sint-Truiden. Wie nog een overnachti­ng wil boeken, moet snel zijn. Voor volgend weekend zijn de hotels en B&B’s in Sint-Truiden al behoorlijk volgeboekt.

De Japanse Tuin is alle dagen geopend van 10 tot 17 uur, behalve op maandag. De bloesemmet­er vindt u op: www.toerisme-sint-truiden.be

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? De kerselaren in de Japanse tuin staan al twee weken in bloei. Iets wat bezoekers uitnodigt tot mooie kiekjes.
FOTO SERGE MINTEN De kerselaren in de Japanse tuin staan al twee weken in bloei. Iets wat bezoekers uitnodigt tot mooie kiekjes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium