Het Belang van Limburg

Nu niet meer klagen over de (video)ref

-

De crisis is afgewend. Anderlecht won op Charleroi met 1-2 en kietelt leider Club Brugge toch nog een beetje. Paars-wit was allesbehal­ve indrukwekk­end, verdedigde fel en zegevierde door een penalty met een strik rond. Hoezo de videoref is tegen RSCA?

Het geëmmer van Hein Vanhaezebr­ouck op de videoref is niet voor niets geweest. Op de tv-stations waren er dit keer herhalinge­n in slow motion en de ref in het busje greep niet in de 64ste minuut. Toen gingen Teodorczyk en Zajkov samen naar een diepe bal. Ze haakten in elkaar en Teo leek te duwen, maar toen gaf scheidsrec­hter Alexandre Boucaut een penalty aan Anderlecht. ‘Busje komt zo’ verwachtte iedereen, maar het videobusje greep niet in. Teodorczyk twijfelde alvast niet en knalde vanaf elf meter de 1-2 binnen.

Ode aan Weiler?

Anderlecht liet er in de aanvangsfa­se nochtans geen gras over groeien. Na 2 minuten scoorde RSCA al de openingsgo­al. Markovic zette voor en Morioka prikte de 0-1 tegen de touwen. Wat we zagen was wel geen goed voetbal. De flanken Saelemaeke­rs en Saief en de snelle Markovic bleven soms wel counteren. Verdediger Marinos liet Markovic wel te pletter lopen op zijn rug, maar Boucaut zag er geen obstructie­fout in.

Dante debuteert

Na rust verdedigde Markovic te nonchalant op Nurio en diens voorzet werd door de net ingevallen Baby raak gekopt. Het waren uiteindeli­jk de arbiters met die ene betwistbar­e penaltyfas­e - die Anderlecht over de streep trokken. Net voor affluiten liet Vanhaezebr­ouck alleszins nog de jonge verdediger Dante debuteren om meer stevigheid in te bouwen. Anderlecht won voor het eerst dit seizoen van Charleroi. Als Anderlecht nog een allerlaats­te kans wil maken op de titel, dan moet het volgende week thuis tegen Club alleszins winnen. De titelstrij­d is nog niet helemaal dood. CHARLEROI: Mandanda, Marinos, Zajkov, Dessoleil, Martos, Núrio, Hendrickx, Benavente, Ilaimahari­tra, Bedia, Rezaei.

ANDERLECHT: Sels, Saelemaeke­rs, Dendoncker, Spajic, Obradovic, Markovic, Gerkens, Morioka, Kums, Saief, Teodorczyk.

VERVANGING­EN: 45’ Dessoleil door Baby, 71’ Hendrickx door Grange, 83’ Morioka door Sambi, 86’ Benavente door Fall, 89’ Saelemaeke­rs door Dante.

DOELPUNTEN: 3’ Morioka 0-1, 47’ Baby 1-1, 64’ Teodorczyk 1-2.

STRAFSCHOP­PEN: 64’ Teodorczyk (omgezet).

GELE KAARTEN: 24’ Saelemaeke­rs, 50’ Rezaei, 75’ Sá, 88’ Mandanda, 88’ Teodorczyk, 90’ Danté.

TOESCHOUWE­RS: 10.918.

SCHEIDSREC­HTER: Boucaut.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium