Het Belang van Limburg

Vanthoor aast op revanche

-

Circuit Zolder opent zijn seizoen met het ‘New Race Festival’, en dat is meteen de sportief meest hoogstaand­e afspraak van het jaar. Alle ogen zijn gericht op Dries Vanthoor, die dit seizoen liefst dertig raceweeken­ds heeft aangekruis­t in zijn agenda. De eerste grote overwinnin­g heeft hij al beet met de 12 Uur van Bathurst, een klassieker in Australië. Maar het weekendje Zolder blijft ook speciaal, want het circuit ligt letterlijk in zijn achtertuin.

Dries Vanthoor moet nog twintig worden, dat is voor binnen twee weken. Maar de jongere broer van Laurens heeft als tiener al een aardig palmares bijeen gereden. Dat werd afgelopen winter beloond met een contract als fabrieksri­jder bij Audi. Bijzonder prestigieu­s, zeker op die leeftijd. Vanthoor rijdt dit jaar de Interconti­nental GT Challenge: Bathurst en Spa, en als het daar goed verloopt ook Suzuka en Laguna Seca. Daarbij komen nog wat races in de Duitse GT Masters, de VLN, de 24 Uur van de Nürburgrin­g en mogelijk de Aziatische GT3. Voeg daarbij nog wat etmaalrace­s zoals Dubai (afgelopen januari), Zolder en/of Le Mans, waar hij een titel te verdedigen heeft. Zo kom je aan dertig raceweeken­ds, verspreid over vier werelddele­n. “Een hele opgave, maar als je het kan doen in profession­ele omstandigh­eden, moet het haalbaar zijn.”

De hoofdbrok is de Blancpain Series, waarin Vanthoor vorig jaar nipt naast de titel greep. Daar valt dus een rekening te vereffenen. In de Endurance Series probeert de Zoldernaar dat met Christophe­r Mies en Alex Riberas. In de Sprint Series met een Britse teammaat, ex-F1-rijder Will Stevens. “Will en ik kennen elkaar goed, want we hebben samen Le Mans gewonnen in onze klasse. We kennen elkaars sterktes en zwaktes en ik denk dat de samenwerki­ng een succes wordt. Will is snel, hij heeft dezelfde strijdlust en bovenal: net als ik ziet hij het racen in de eerste plaats als fun.”

Achtertuin

Het eerste deel van de opdracht vindt dit weekend in de eigen achtertuin plaats. “Het is cool om het kampioensc­hap te beginnen achter het hek van ons huis. Net als vorig jaar zullen veel vrienden, familie en fans afzakken. Zolder is een specifiek circuit, maar ik denk dat het onze R8 goed zal liggen. Ik verwacht de WRT-Audi dit seizoen overal heel competitie­f.” Naast Vanthoor komen nog twee andere Belgen aan de start in het GT3-startveld, dat uit 22 wagens bestaat. WRT-Audi zet immers een vierde R8 in voor twee beloften, de Vlaming Gilles Magnus en de Waal Alessio Picariello.

 ?? FOTO HBVL ?? Dries Vanthoor in actie op Circuit Zolder: zijn achtertuin.
FOTO HBVL Dries Vanthoor in actie op Circuit Zolder: zijn achtertuin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium