Het Belang van Limburg

“Ons wapenen tegen dat viriel spel”

-

In een competitie zonder play-offs had Lommel - mits winst in Châtelet-Farciennes zaterdagav­ond het titelfeest en de promotie al kunnen vieren. Maar nu moet SK tegen de drie laag(ste)vliegers uit de reeks (Châtelet, Patro en Berchem) en subtopper Oudenaarde nog het onderste uit de kan halen, voordat het puntenaant­al binnenkort gehalveerd wordt.

De in degradatie­nood verkerende Henegouwer­s ontsloegen vorige week hun trainer Fred Stilmant en vervingen hem door exRode Duivel Alex Czerniatyn­ski. Lommel daarentege­n kon in alle rust naar de verre trip in het Zwarte Land toeleven.

“De champagne staat nog niet koud hoor”, lacht trainer Van Imschoot. “Dit is trouwens een titel zonder waarde, te vergelijke­n met die van herfstkamp­ioen. Ik vind dit echt geen eerlijk systeem. Maar we zitten er middenin en we maken er het beste van.”

“Ik had straks nochtans liever tegen een middenmote­r gespeeld. De spelers van Châtelet knokken voor het behoud en zullen zich willen bewijzen tegenover hun nieuwe coach, Alex Czerniatyn­ski. Die gaan met viriel spel uitpakken. Wij mogen niet in de val trappen en zullen onze kwaliteite­n optimaal moeten benutten.”

Na Scheelen vertrekt straks ook Deferm. Maakt dat er uw werk niet moeilijker op?

Van Imschoot: “Giel had nu al graag duidelijkh­eid over zijn toekomst en het is onze taak om keuzes te maken en knopen door te hakken. Ook als die moeilijk zijn. Maar ik weet zeker dat elke kernspeler van ons tot het uiterste blijft gaan om de promotiedr­oom waar te maken. Ik heb de luxe dat ik uit een sterke, evenwaardi­ge en grote kern kan kiezen, en ik wil iedereen zo dicht mogelijk bij de basis houden.”

LOMMEL:

Iedereen is fit.

DE KERN: Clepkens, Swers, Neven, Ruyssen, Deferm, Santermans, Brebels, Scheelen, De Bruyn, Azevedo, Sula, Vermeiren, Cauwenberg, Gaethofs, Valcke, Gueroui, Henkens, Daniëls, X.

 ?? FOTO WAS ?? Alex Czerniatyn­ski is sinds vorige week coach van Châtelet.
FOTO WAS Alex Czerniatyn­ski is sinds vorige week coach van Châtelet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium