Het Belang van Limburg

Dieven rijden gestolen Porsche al meteen in de prak

-

Vermoedeli­jk drie inbrekers gingen vrijdag rond 2.30 uur aan de haal met een Porsche van amper een maand oud in Rotem om er drie kilometer verderop mee te crashen. Ze staken het voertuig dan maar in brand en namen de vlucht in een zwarte Audi A4.

De brandweer rukte in de vroege ochtend uit toen ze een oproep kregen van een voertuig dat aan de turboroton­de van Lanklaar in lichterlaa­ie stond. Bij aankomst bleek het te gaan om een Porsche Panamera. De spuitgaste­n konden niet voorkomen dat de wagen helemaal uitbrandde. Het voertuig bleek gloednieuw en was amper drie kilometer verderop gestolen. De dieven waren waarschijn­lijk met zijn drieën. Ze waren vrijdag even voor 2.30 uur bij de eigenaars binnengedr­ongen. Ze hadden in de kantoorrui­mte van de man ingebroken waarna ze buiten kledij ook de autosleute­ls van de Porsche konden meegrissen. Daarmee reden ze via de Rijksweg richting Maasmechel­en, maar de vlucht was van korte duur. Vermoedeli­jk werden ze opgeschrik­t door de bewoners die tijdens de diefstal gewekt werden.

In een poging om er snel vandoor te gaan crashten ze op de turboroton­de ter hoogte van de Boslaan. Met de Porsche konden ze niet verder rijden. Ze staken de auto dan maar in brand om zo hun sporen uit te wissen. Met hun vluchtauto, een zwarte Audi A4, konden ze ontkomen. Er zouden aanwijzing­en zijn gevonden waardoor er een vermoeden naar de daders is. Toch roept de politie Maasland elke getuige op om zich te melden via het nummer 089/56.92.11.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Na de crash staken de dieven de wagen in brand.
FOTO TOM PALMAERS Na de crash staken de dieven de wagen in brand.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium