Het Belang van Limburg

“Ik wil niet dat de club boetes krijgt”

-

De persboycot van Ricardo Sa Pinto was er een van korte duur. Niet dat de Portugees zaterdagav­ond met de glimlach op het gezicht alle interviews afwerkte, maar zijn verplichti­ngen kwam hij na. “Ik ben alleen gekomen omdat de club de boetes niet verdient.”

Had Sa Pinto zijn vorige week ingelaste persstop volgehoude­n, kon dat aan het einde van de rit oplopen tot een boete van 45.000 euro. Een dure grap waar het bestuur niet mee kon lachen. Na intern overleg werd dan maar besloten om in Genk toch aan de mediaverpl­ichtingen te voldoen.

Dat resulteerd­e aanvankeli­jk nog in een vreemd tv-interview voor de match. Daarin gaf de Luikse T1 eerst een korte verklaring: “Ik ben alleen maar hier omdat de club verplichti­ngen heeft aan de Pro League. De coach moet voor en na de match de pers te woord staan en aanwezig zijn op de persconfer­entie. Dus ik doe dit omdat ik niet wil dat de club boetes krijgt. De club is belangrijk­er dan mijn persoon. Daarom ben ik hier.” Daarna volgde een tenenkromm­end interview waarin hij er een zaak van maakte zo kort mogelijk te antwoorden.

Pijnlijke stilte

Na de match verliep het tv-interview al wat vlotter en daagde hij zelfs op voor de persconfer­entie van de geschreven pers. Wederom verklaarde Sa Pinto dat hij er was omdat hij niet vindt dat Standard boetes verdient. Op de vragen die hem gesteld werden, antwoordde hij zeer bondig. En dan was er nog die heel pijnlijke stilte toen hem naar de VAR werd gevraagd. Voor de rest: “Genk won verdiend.” En: “Het is normaal dat Luyindama reageert als hij eerst geslagen wordt.” Spannend, die perspraatj­es.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium