Het Belang van Limburg

Zes op een rij voor Bayern München

-

En daar gaan we weer! Bayern München haalde zaterdag op het veld van FC Augsburg (1-4) zijn zesde landstitel op rij. Deze keer vijf speeldagen voor het einde van de competitie, het hoefde niet eens meer te wachten op de nederlaag van Schalke 04 later op de avond.

Bayern kwam in Augsburg wel op achterstan­d, maar dankzij doelpunten van Tolisso, Rodriguez, Robben en Wagner werd het toch nog een overtuigen­de 1-4-zege. Bayern dankt deze landstitel in grote mate aan ‘opa’ Jupp Heynckes, die na een mislukte start onder Ancelotti na zes speeldagen het roer overnam. Bayern stond toen ‘maar’ derde, maar nadat de 72-jarige Heynckes overnam, verloor het slechts twee keer meer in de competitie en loodste Heynckes de Rekordmeis­ter met één voet in de halve finales van de Champions League. Woensdag staat de return tegen Sevilla op het programma nadat de heenmatch in Spanje met 1-2 werd gewonnen.

Treble in het vizier

Met de intussen al 28ste landstitel op zak maakt de Beierse club nog kans om de befaamde treble binnen te halen - Champions League, landstitel, nationale beker - die het in 2013 al eens veroverde. In dat jaar was … Jupp Heynckes er trainer.

Nog meer cijfermate­riaal voor de liefhebber­s: Bayern is het eerste team dat zes opeenvolge­nde titels in de Bundesliga verovert en Heynckes de eerste die als speler én als trainer vier Bundesliga-titels op zak steekt. “Als trainer ben je verantwoor­delijk, maar de spelers moet het doen op het veld. Ze hebben uitstekend werk geleverd”, reageerde een dolgelukki­ge Heynckes, die ook Ancelotti in zijn hulde betrok. “Ik wil ook Carlo bedanken. Hij is een geweldige trainer en verdient een felicitati­e.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium