Het Belang van Limburg

Schuermans op het podium

-

De eerste manche van de 3Nationscu­p op de mijnterril van Beringen is gewonnen door de jonge belofte Pierre de Froidmont. Hij was sneller dan Jens Schuermans.

De Froidmont is een nog jonge belofte die bij het grote publiek nog niet zo bekend is. De Waal werd vorig jaar in Erezée tweede op het nationaal beloftekam­pioenschap en heeft dit jaar een serieuze sprong voorwaarts gemaakt. Zo werd hij onlangs vijfde in de eerste wereldbeke­r voor beloften. Gisteren in Beringen fietste hij Jens Schuermans op anderhalve minuut. Al kon deze laatste wel twee lekke banden als excuus inroepen.

Het was Kevin Panhuyzen die sterk opende en meteen een kloof sloeg. Achter hem vormde zich een groepje van zes ren- ners met daarbij De Froidmont en Schuermans. “Helaas reed ik in de tweede ronde lek en verloor heel wat terrein”, aldus Jens. “Ik heb geprobeerd om zonder mezelf op te blazen weer mee vooraan te geraken. Dat is me gelukt, alleen De Froidmont heb ik niet meer teruggezie­n. Voor de tweede plaats was het nog spannend. Op een halve ronde van het einde reed ik nog in vierde positie. Zwiehoff zat erdoor en ik kon hem in de klim voorbij steken. Scheire is minder technisch dan ik en hem kon ik in de afdaling nog remonteren. Ik ben dus heel tevreden met die tweede plaats. Veel beter dan ik na een aanslepend­e griep had verwacht.” Kevin Panhuyzen werd net als Schuermans teruggesla­gen door een lekke band ver van de post. Hij zakte weg en werd tiende.

 ?? RAYMOND LEMMENS
FOTO ?? Jens Schuermans op de mijnterril in Beringen.
RAYMOND LEMMENS FOTO Jens Schuermans op de mijnterril in Beringen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium