Het Belang van Limburg

“Ik wou strak voorgeven”

Jonas Maes miskijkt zich op verre vrijschop van Pieter-Jan Maes

- Jos CASTERMANS

De Beringse derby tussen W. Koersel (1prov.) en KVK, waarin heel lang niks gebeurde, kreeg een onwaarschi­jnlijk slot mee. Na een flater van Bellinkx leek Nshole Beringen alsnog de drie punten te bezorgen. Maar even onverwacht kreeg Claes vanop de stip de kans om gelijk te maken. Hij miste echter. En toch werd het diep in de blessureti­jd nog gelijk. Pieter-Jan Maes dropte van halverwege het terrein een vrijschop hoog voor de Beringse kooi, waar z’n naamgenoot Jonas zich miskeek op de hoge bal: 1-1.

Was het de eerste lentezon die verlammend werkte? Of het zeer hobbelige veld? Of misschien het gebrek aan talent? In ieder geval, er gebeurde veel te weinig. Met veel goede wil: Eren besloot voorlangs, Claes strandde op Maes, Taktak joeg in één tijd een diepe bal over en J. Grondelaer­s zag een doelpoging door Segers ontzet.

“Dat er toch eens wat leven in de brouwerij kwam”, “troosteloz­e bedoening”, “wie gaat wat doen en wanneer?”. Allemaal jammerklac­hten op de tribune. “Zwak niveau? Is het aan ons om dat op te krikken?” vroeg de Koerselse coach Lemmens zich af. “Misschien hebben wij daar de middelen niet voor. Dat wij op vijf weken van het einde al gered zijn, noem ik een succes. Wij hebben gestreden met de middelen die we hebben. Ook vandaag. Door onze mentalitei­t en werkkracht zijn wij voor elke tegenstand­er een moeilijke ploeg.”

Z’n centrale verdediger Maes glunderde. Hij stond zelf te kijken van z’n gelijkmake­r.

“Ik wou de bal strak voor doel geven. Hij viel echter in de winkelhaak binnen”, gaf hij de dosis meeval toe. “Maar als Nico die penalty benut had, was het ook 1-1 geweest. We mochten vandaag niet verliezen en dat is bereikt.” De Beringse coach stoorde zich aan de strafschop en de vele minuten die de ref liet overspelen. “Zeven. Waarom?” vroeg Barka zich af. “En die penalty (fout van Pruna op Simsek, nvdr) was een lachertje. Natuurlijk gaat onze keeper in de fout. Maar hij verdient dat niet. Dan had ik liever die penalty binnen zien gaan. Koersel heeft zoals in de heenmatch weer duidelijk op de counter geloerd. Een driepunter had ons een boost kunnen geven.”

KOERSEL: Frederix, Ballet, Geybels, Maes, Simsek, Bellinkx, Segers, Claes, Philips, Del Freo (80' Manus), Eren (85' Alaerts).

BERINGEN: Maes, Put, Claes, W. Grondelaer­s (87' Ozturk), J. Driesen, Nshole, J. Grondelaer­s, Reynders, Taktak, Lauwen (46' Pruna), T. Driessen (85' Oualach).

DOELPUNTEN: 88' Nshole 0-1, 94' PJ Maes 1-1.

STRAFSCHOP: 91' N. Claes (gemist).

GELE KAARTEN: Lauwen, J. Grondelaer­s, Taktak, Bellinkx, Geybels, Simsek. SCHEIDSREC­HTER: Oosterbosc­h. TOESCHOUWE­RS: 250. (jc)

Dat wij op vijf weken van het einde al gered zijn, noem ik een succes

Koersel-coach LEMMENS

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Simsek in duel met Grondelaer­s.
Foto KAREL HEMERIJCKX Simsek in duel met Grondelaer­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium