Het Belang van Limburg

Radomski houdt Boorsem in titelrace

- Eddy STIENISSEN

Met een 3-0-zege tegen Maasland NO heeft Boorsem zijn waterkans op de titel in 3B gaaf gehouden. De bezoekers speelden een verdienste­lijke wedstrijd, maar gingen uiteindeli­jk toch nog met zware cijfers de boot in.

Na een lange studierond­e, waarin geen van beide teams de match naar zijn hand kon zetten, leidde een terugspeel­bal op Deben de bezoekende knockout in. Het Maaslandse sluitstuk verslikte zich in een dribbel met Radomski en die prikte, al of niet foutief, de 1-0 tegen de netten. De gasten kregen nauwelijks de kans om zich te herstellen van deze opdoffer, want toen Creemers heerlijk aflegde, joeg diezelfde Radomski de match al in een beslissend­e plooi.

Ook na de koffie knutselden de bezoekers immers nauwelijks een echte doelkans in mekaar. Omdat het voor Boorsem ook niet meer echt moest, was het op meer animo wachten tot in de slotsecond­en. De owngoal van Thaens was meteen symptomati­sch voor de ongelukkig­e namiddag van de bezoekers: 3-0.

“Eigenlijk was dit een typische nulmatch”, opende Maasland NO-rainer Davy Schetz. “Maar kleine individuel­e foutjes en een gebrek aan ervaring doen ons de das om. De titel is vliegen maar dat was bij ons nooit een doel. Ho- pelijk kunnen we de komende weken wel ons eindrondet­icket veiligstel­len.”

In het thuiskamp heerste wel enige euforie. “Mag ook wel”, reageerde Boorsem-trainer Marco Lambrigts. “Want we legden toch een mooi parcours af. De eindronde is binnen, misschien kan nog iets meer ook. Zondag, na de topper tegen Stokkem, weten we dat.”

 ?? FOTO TP ?? Matchwinna­ar Radomski wordt onderuit gehaald door Jansen.
FOTO TP Matchwinna­ar Radomski wordt onderuit gehaald door Jansen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium