Het Belang van Limburg

Blind Getrouwd

Waarom Esther en Tim niet kusten voor de camera

- Tom DE LEUR

De rustige vastheid die hen zo typeerde, maakte van Tim De Winter (30) en de Genkse Esther van Kuijk niet het meest stormachti­ge koppel van ‘Blind Getrouwd’. De verzekerin­gsagent en de bemiddelaa­r bij de VDAB groeiden langzaam naar elkaar toe, volgens sommige kijkers iets te langzaam. Op een kus op de mond lieten het koppel zich niet betrappen, tenzij op hun trouwdag en op het beslissing­smoment vijf weken later. Wat niet betekent dat er niet gekust is, zegt Tim met een brede glimlach: “Tijdens de opnames wou ik nog altijd een stukje privacy. Ik dacht: ze kunnen hier op hun kop gaan staan, een kus gaan ze niet direct filmen. (lacht) Ik denk dat de eerste kus er tussen de tweede en de derde week is gekomen, weg van de camera. Als ik de beelden van het programma herbekijk, haal ik de momenten dat ik Esther wou kussen er zo uit. Dan stap ik op haar af, bedenk ik me en ga ik gewoon naast haar in de zetel zitten”. (lacht)

Vertrouwen

Esther zat op dezelfde golflengte. Zij vond het gebrek aan privacy niet altijd voor de hand liggend. “Ik stond het vroegst op, dus liet ik altijd de cameraploe­g binnen. Tim stond iets later op en werd dus echt met die camera wakker; vandaar dat je hem zo vaak met zijn slaapkop zag (lacht). Ook ik wilde me niet meteen blootgeven. Ik voelde dat er vertrouwen was met Tim, terwijl ik lang niet zo snel iemand vertrouw. Dat zat dus wel goed, maar ik besefte dat het moest groeien.” Tim: “Voor mij klikte het meteen, ik zag zeker potentieel. Er waren mensen die dachten dat ik snel superverli­efd was op Esther, maar dat leek maar zo. Ik stelde me gewoon open, ook om Esther op haar gemak te stellen.” Praten over hun gevoelens is niet hun sterkste kant, dat geven ze allebei toe. Maar je kunt in een relatie ook andere dingen doen dan praten, zegt Tim. “We stuurden elkaar berichten, schreven dingen op. De tweede week van ons huwelijk zagen we elkaar niet veel door ons werk, maar we zagen en spraken elkaar wel dagelijks. Ik liet ook dat kaartje achter om te laten zien dat ik aan haar dacht.” Esther: “Zo’n kaartje is altijd leuk om te krijgen. En het ging heel geleidelij­k bij ons, dat vond ik wel fijn.” Tim: “Je mag niet vergeten dat er toch wat druk op staat. Na vijf weken moet je beslissen: blijf ik getrouwd of niet? Beeld je dat eens in. Vijf weken om te weten of het marcheert. Na vijf weken stoppen de camera’s, maar pas dan leer je elkaar echt kennen.”

Beslissing­smoment

Bij hun beslissing­smoment gaf Tim Esther de sleutel van zijn huis. Ze wonen nu samen in Hofstade, al heeft Esther nog altijd haar appartemen­t in Mechelen: “Daar zit ik twee dagen per week, de rest bij Tim. Het is de bedoeling dat ik binnenkort voorgoed bij Tim ga wonen.” Het koppel is eind oktober getrouwd. Toen op 23 januari bekendraak­te dat Tim en Esther op VTM te zien zouden zijn, was het hek van de dam. “Mijn gsm stond niet meer stil”, zegt Esther, “ik kreeg berichten van mensen die ik in jaren niet had gehoord.” Tot het beslissing­smoment vorige week mochten Tim en Esther niet samen in het openbaar gezien worden. Tim: “Maar dan nog probeerden mensen iets te weten te komen. Door naar mijn handen te kijken, bijvoorbee­ld. Oei, geen trouwring, ge zijt dus niet meer samen.” (lacht) Het beslissing­smoment, na vijf weken huwelijk, werd op 1 december opgenomen. “Na die opname zijn Tim en ik iets gaan eten”, zegt Esther, “een collega had ons gezien en vroeg of dat mijn man was. Vergeet niet: op dat moment moest ‘Blind Getrouwd’ op televisie nog beginnen. Ik weet niet wat ik toen gezegd heb. Ik denk: ‘ja, euh, da’s mijn vriend.’” (lacht) Tim stond onlangs te koken op een eetfestijn van de Chiro. “Iemand vroeg of ik even wou meekomen. Mijn mama wil met u op de foto, zeiden ze. Ik ging de zaal binnen en al die hoofden draaiden zich om. (lacht)

Eén ding weten ze wel zeker: zonder ‘Blind Getrouwd’ zouden ze nooit voor elkaar gevallen zijn. Tim: “Op café zouden we elkaar misschien wel hebben opgemerkt, maar ik ben niet het type dat direct naar een mooi meisje stapt.” Esther: “Ik ook niet. Ik moet echt iemand beter leren kennen. Daar hebben we nu alle tijd voor.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? Foto DIRK VERTOMMEN ??
Foto DIRK VERTOMMEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium