Het Belang van Limburg

AXELLE RED

vertederd door vluchtelin­gen in Jordanië

- Olivier SIMONS

AZRAQ - De Hasseltse zangeres Axelle Red bezocht gisteren het vluchtelin­genkamp van Azraq in Jordanië. Daar ontmoette de ambassadri­ce van hulporgani­satie Handicap Internatio­nal kwetsbare Syrische vluchtelin­gen.

Handicap Internatio­nal biedt steun aan mensen die de Syrische burgeroorl­og ontvlucht zijn, en heeft daarbij bijzondere aandacht voor gewonden en kwetsbare personen. Het vluchtelin­genkamp dat ambassadri­ce Axelle Red gisteren bezocht ligt op 100 kilometer van de Jordaanse hoofdstad Amman, in de woestijn. De teams van Handicap Internatio­nal leiden er sinds 2012 activiteit­en rond functionel­e revalidati­e (kinesither­apie en ergotherap­ie) en bieden psychosoci­ale bijstand aan. Ze trekken ook naar de kampen en gemeenscha­ppen om mobiele hulpmiddel­en zoals krukken, rolstoelen, prothesen en orthesen uit te delen.

Naast haar bezoek aan het kamp in Azraq ontmoette Axelle Red ook kwetsbare vluchtelin­gen in een ziekenhuis in Amman. Op 24 en 25 april zal ze tijdens een conferenti­e in Brussel getuigen over haar bezoek aan Jordanië, de gevolgen van het Syrische conflict en de situatie van de vluchtelin­gen. In september vorig jaar verzamelde de zangeres nog één miljoen handtekeni­ngen om de bombardeme­nten op burgers een halt toe te roepen.

In Jordanië leven momenteel meer dan 655.000 mannen, vrouwen en kinderen in ballingsch­ap. Ongeveer 80 procent leeft buiten de kampen. Meer dan 139.000 anderen hebben een toevlucht genomen in de kampen van Zaatari en Azraq.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO'S BELGA ??
FOTO'S BELGA
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium