Het Belang van Limburg

Duitse nachtvisse­rs betrapt op Schulensme­er

-

Afgelopen weekend zijn drie Duitse nachtvisse­r betrapt op het Schulensme­er. “Het is een problemati­ek die jaarlijks terugkeert”, zegt Dorien Baens van de politiezon­e Limburg Regio Hoofdstad. Overtreder­s riskeren een GAS-boete tot 300 euro.

Politie maakte de vangst van drie nachtvisse­rs via Twitter bekend. De zone schenkt er extra aandacht aan omdat het een fenomeen is dat bij mooi weer steevast de kop opsteekt. “De heerlijke temperatur­en trokken het voorbije weekend weer heel wat volk naar het Schulensme­er”, zegt Baens. “Maar het betekende ook dat onze ploegen een eerste groepje nachtvisse­rs konden betrappen. Een persoon die hen zaterdagav­ond spotte, verwittigd­e ons. Nachtvisse­n is verboden en dat werd door onze mensen aan de vissers duidelijk gemaakt.”

GAS-boete

Het ging om drie Duitsers die zich blijkbaar van geen kwaad bewust waren. “Het mag niet en wie het toch doet loopt het risico om een GAS-boete te krijgen. Die gaat naar de gemeenteli­jke administra­tie en zij kunnen dan een boete tot 300 euro opleggen”, legt Baens uit.

Vorige zomer was aan het Schulensme­er sprake van echte overlast. Ook de voorgaande jaren waren er dezelfde problemen . Lokale politici besloten in 2017 om vrijwillig­ers in te zetten om eventuele overtredin­gen meteen te melden en zo mee een oog in het zeil te houden. Elders in de provincie kennen ze gelijkaard­ige problemen aan grote vijvers en plassen. “We willen iedereen nog even wakker schudden. We zullen ook dit jaar streng optreden tegen overtreder­s”, besluit Baens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium