Het Belang van Limburg

“Machteloos toegekeken hoe we play-off 1 misten”

Charilaos Charisis na drie maanden weer wedstrijdf­it

- Gunter SCHOOFS

Jonas De Roeck kon in 2018 nog niet rekenen op middenveld­er Charilaos Charisis. Een adductoren­letsel hield de Griek drie maanden aan de kant. “Ik zal me beter moeten wapenen tegen het kunstgras”, zegt Charisis, die intussen wel weer fit is en zin heeft in een verlengd verblijf bij STVV. “Al besef ik dat de vraagprijs van PAOK van 1,5 miljoen een struikelbl­ok kan vormen.”

Zaterdag zat er eindelijk weer wat verrassing in de STVV-aanval. Bezus, Botaka en Akpom zorgden voor de creatieve impulsen die de voorbije maanden te vaak ontbraken. Mede door het uitvallen van Charilaos Charisis, de Griek die in de heenronde zeker kon bekoren op het middenveld. In 2018 kon hij nog geen enkele keer aantreden voor de A-ploeg. Adductoren­problemen hielden hem aan de kant. “Mijn laatste match was die tegen Antwerp in de reguliere competitie”, weet Charisis. “Veel te lang geleden dus. Ik ben nooit eerder zo lang uit geweest. Ik ben er zeker van dat het kunstgras me parten heeft gespeeld. Te veel jongens ondervinde­n die overbelast­ingsversch­ijnselen aan de adductoren. Ik ga me er beter moeten tegen wapenen. Er bestaat specifiek oefenmater­iaal voor.”

Europees voetbal

Vorige week speelde Charisis een helft mee met de beloften, gisteren trad hij niet aan met het tweede elftal tegen Antwerp. “Omdat het de bedoeling is dat ik me in de kern knok tegen Oostende zondag. Ik train nu twee weken voluit mee en voel me goed. De honger is enorm groot. Ik heb me dikwijls opgewonden in de tribune, hoor. Ik zat machteloos toe te kijken hoe we play-off 1 misten, maar ook in play-off 2 geven we nog vol gas. Ik kan niet begrijpen dat sommige teams daar weinig belang aan hechten. Je kan verdorie nog Europees voetbal halen, waarom zou je er dan niet voor gaan?”

PAOK

Die ingesteldh­eid siert Charisis, de Haspengouw­se fans konden zijn tomeloze inzet al van in het begin pruimen. “De klik met deze club was er meteen. Ik ben hier graag. Jammer genoeg ben ik er ‘maar’ op huurbasis. Ik dacht al eens na over aan mijn toekomst, maar sinds mijn blessure had ik maar één zorg meer: weer fit geraken. Ik wil best nog langer bij STVV blijven. De huuroveree­nkomst met PAOK loopt in juni af, maar STVV heeft wel een aankoopopt­ie. Ik weet dat er dan wel 1,5 miljoen euro op tafel moet komen. Dat is veel, heel veel.”

Beloften: Antwerp – STVV 1-4

STVV: Wenssens, Vandersmis­sen, Matarrese, Tomiyasu, Busi, Casa (61’ Verbeek), Opdenakker, Van Roosebeeck­e, Abrahams (83’ Erbay), Nitcheu (74’ Boosten), Boli.

DOELPUNTEN: 7’ Van Roosebeeck­e 0-1, 17’ Matarrese 0-2, 23’ Casa 0-3, 57’ 1-3, 77’ Abrahams 1-4.

Ik wil best nog langer bij STVV blijven. Ik weet dat er dan wel 1,5 miljoen euro op tafel moet komen. Charilaos CHARISIS

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Charisis aan de slag in de fitnesszaa­l.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Charisis aan de slag in de fitnesszaa­l.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium