Het Belang van Limburg

Maaseik trekt toptalent Simon Peeters aan

-

Simon Peeters (20) speelt volgend seizoen in het shirt van Noliko Maaseik. De gedreven receptie-hoekspeler onderteken­de een contract van drie jaar. “Als kleine jongen keek ik altijd op naar Maaseik”, aldus de sterkhoude­r van HaasrodeLe­uven.

De twintigjar­ige Simon Peeters (1m93), afkomstig uit Kasterlee, werd vorig jaar uitgeroepe­n tot Rookie of the Year. Hij deed nog een jaartje ritme op bij Haasrode, nu is het dus wel raak. “Het Maaseikse verhaal sprak me meteen aan. Het is een grote stap, maar ik heb het gevoel dat het de juiste is.” Aan de Maaskant kan het talent progressie boeken onder de vleugels van coach Joel Banks, met wie hij al samenwerkt­e op de volleyscho­ol. “Verder zie ik ook Stef Van Heyste en Jolan Cox terug, ploegmaats tijdens mijn Antwerpen-periode. Zij gaven me al snel het idee dat ik me zal thuis voelen in Maaseik.” Een eerste selectie voor de Red Dragons heeft ie nu al op zak. “En het doel is om ooit in het buitenland te spelen. Maar eerst vol goesting veel bijleren in Maaseik en natuurlijk dit seizoen mooi afsluiten bij Leuven. Die mannen liggen me na aan het hart.”

Type Jelte Maan

Peeters wordt de zesde receptiesp­eler in de Maaseikse rangen (Maan, Rychlicki, Bruno, Ahyi en Berre Peters). “Concurrent­ie schrikt me alvast niet af ”, vertelt de nieuwkomer. Wel is de kans op een vertrek van Bruno of Rychlicki reëel. “Al haalden we Simon niet om daarop te anticipere­n. Hij werd aangetrokk­en als een jonge gast die erbij en niet per se in de plaats komt”, aldus sportief directeur Wout Wijsmans. “Een talentvoll­e Belg, die past in onze filosofie. Simon is gemotiveer­d, ambitieus, positief en heeft groeipoten­tieel. Een gast die een team nu al op sleeptouw kan nemen en een belangrijk­e pion kan worden op langere termijn. Het is een type Jelte Maan. Allround, stabiel in receptie en aanvallend zeer gedreven.”

 ?? FOTO VEL ?? Simon Peeters.
FOTO VEL Simon Peeters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium