Het Belang van Limburg

“Iedereen scherp houden”

Finalist Maaseik voor laatste tweeluik richting eindstrijd

- Lars AUSSEMS

Met plek één in de Final Four al op zak ontvangt Noliko Maaseik vanavond (20.30 uur) Par-ky Menen. Zaterdag volgt in Aalst het laatste duel. “Wedstrijde­n zonder druk. Al willen we graag het momentum vasthouden”, vertelt assistent-coach Ivan Janssen.

Foutloos was het parcours van Noliko: twaalf op twaalf na onder meer twee overtuigen­de zeges tegen Roeselare, dat nu zeven punten minder telt dan Maaseik. Een finaletick­et én als nummer één het thuisvoord­eel werden zaterdag op Schierveld­e al veiliggest­eld.“Daar hadden we vooraf voor getekend. Een wauw-gevoel”, aldus een tevreden T2 Ivan Janssen. “Alle krediet voor de spelers. Ze hebben hard gewerkt en zijn goed met de druk omgegaan”, bejubelt de assistent. “Roeselare grepen we thuis bij de keel, op Schierveld­e speelden we misschien zelfs nog beter. Het gevoel is goed. Nu willen we graag in de flow blijven.” Te beginnen met Menen, vanavond in de eigen arena. Voor de West-Vlamingen zijn drie punten een must. “We blijven het match per match bekijken, maar de focus ligt tegelijk ook al op de finales. We hebben een tweetal weken om ons daar op voor te bereiden. Vanavond wordt voor ons een partij zonder druk. Bedoeling is wel om iedereen te scherp te houden met het oog op de eindstrijd.”

Roeselare zoals verwacht?

Eén van de topfavorie­ten is al ge-

kwalificee­rd, dus wordt hier en daar beweerd dat het in wedstrijde­n op een akkoordje gegooid kan worden. Maaseik zou zich dus kunnen laten ‘verrassen’ door Menen en Aalst, om Roeselare een poets te bakken. “Daar hebben we absoluut niet over gespeculee­rd”, verzekert Joel Banks’ rechterhan­d. “Wij gaan altijd voor winst. Wint Roeselare vanavond tegen Aalst is de grootste stap richting finale voor hen toch al gezet. Bovendien kijken wij altijd naar onszelf. Een finale tegen Knack is het mooiste. Alles zou open liggen als we zo blijven spelen en het team wil op zoek naar revanche voor de bekerfinal­e.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Assistent-coach Ivan Janssen looft zijn spelers voor het harde werk.
FOTO DICK DEMEY Assistent-coach Ivan Janssen looft zijn spelers voor het harde werk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium