Het Belang van Limburg

Tijdritkam­pioen op een gewone fiets

-

Bob Poelmans, het jongere broertje van junior Sam, heeft zijn overgang naar de nieuweling­en vlot gemaakt. Dat toonde hij vorige zaterdag nog in Leopoldsbu­rg waar hij Limburgs kampioen tijdrijden werd bij de eerstejaar­s.

“Natuurlijk start je altijd met de bedoeling van te winnen”, zo geeft hij toe. “Ik had er op gehoopt maar zeker niet echt verwacht. Vorig jaar bij de aspiranten moest ik het in die discipline nog afleggen tegen Jonathan Vervenne. Ik wist dat ik ook dit keer een sterke concurrent aan hem zou hebben. Uiteindeli­jk deed ik zestien seconden beter dan hij. Dat was ook voor mij een kleine verrassing. Zeker omdat ik mijn tijdrit zonder een specifieke tijdritfie­ts maar op een gewone fiets afwerkte.” “Ik had me nochtans goed voorbereid op het PK”, gaat hij verder. “Van mijn trainer en dorpsgenoo­t Rutger Wouters kreeg ik aangepaste trainingss­chema’s. Die waren, eerlijk gezegd, niet van de poes. Vorige week kreeg ik van hem nog de opdracht om tijdens de wedstrijd in Borlo elke ronde op het ‘hellinkje’ heel diep te gaan. Puur in functie van het PK. Het resultaat in Borlo was van ondergesch­ikt belang. Dat ik daar toch nog zevende werd, was het bewijs dat ik conditione­el in orde was. Hierdoor verscheen ik op het militair domein dan ook gemotiveer­d aan de start van het PK. Ik voelde ook meteen dat ik in het goede ritme zat. Dat heb ik kunnen aanhouden tot aan de meet.”

Voor wie de nieuweling­enwedstrij­den van nabij volgt, was dit allerminst een verrassing. Al van bij de seizoensta­rt rijdt Bob Poelmans constant vooraan in het peloton en helpt hij mee koers maken. Ook zijn resultaten zijn goed. Als eerstejaar­s finishte hij al twee keer in de top tien: vierde in Rotem en zevende in Borlo. “Zelf had ik de overstap naar de nieuweling­en iets moeilijker verwacht”, geeft hij toe. “Bij de aspiranten was ik weliswaar bij de beteren. Ik werd onder meer in het eindklasse­ment van de Limburgse Jeugdtour tweede wat toch duidt op een regelmaat. Doch bij de nieuweling­en rijd je voor het eerst tegen jongens die een jaar ouder zijn. Op onze leeftijd toch een behoorlijk verschil. Ik had een inrijperio­de ingecalcul­eerd. Het blijkt nu beter mee te vallen. Toch wil ik niet naast mijn schoenen gaan lopen. Er is nog een hele weg af te leggen.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Bob Poelmans.
FOTO DICK DEMEY Bob Poelmans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium