Het Belang van Limburg

“Boete van 110 euro, maar nooit met camper in Brussel geweest”

Lummenaar krijgt boete voor foutgepark­eerde mobilhome in Brussel

- Koen LUTS

Begin maart viel bij Lummenaar Romain Maes (71) een boete van 110 euro in de bus. “Volgens die boete stond mijn mobilhome op 2 maart om 11.29 uur fout geparkeerd in het centrum van Brussel. Alleen stond mijn wagen toen thuis in Lummen”, vertelt Romain. “Ik ben zelfs nog nooit met mijn mobilhome in Brussel geweest.” In Brussel klinkt het dat agenten zich niet vergissen en dat Romain geduld moet hebben.

“Al deze problemen waren dadelijk van de baan geweest indien er een foto was gemaakt van deze overtredin­g”, gaat Romain Maes van start. “Ik vernam dat er geen foto’s gemaakt werden en kreeg te horen dat de inspecteur die de boete uitschreef zich niet had vergist. Mijn mobilhome met een lengte van zeven meter is een uniek model, want de merknaam Home Car werd door de vorige eigenaar vervangen door Camper Diëm. Allicht rijdt iemand in Brussel rond met mijn nagemaakt nummerplaa­t. Een foto had dat meteen duidelijk gemaakt. De kans bestaat dat ik binnenkort nog meerdere boetes krijg, misschien zelfs voor ergere zaken.”

Romain MAES Eigenaar mobilhome

Bewijsmate­riaal

Daarom heeft Romain zijn verzekerin­g met rechtsbijs­tand ingeschake­ld en verzamelde hij bewijsmate­riaal. “Ik heb acht buurtbewon­ers laten getuigen dat mijn mobilhome op 2 maart bij mij gestald stond. Die bewuste vrijdag was ik thuis om 11.29 uur. Ik kan dat bewijzen via de gps-tijdlijn van mijn gsm en Google Maps. Ik heb een kaart met bijhorende gegevens geprint en naar Brussel gestuurd. Om 12.55 uur ben ik vertrokken naar Mechelen om mijn twee kleinkinde­ren op te pikken aan de school. De juf die toezicht had, heeft me trouwens ook gezien. Die dag had het in de voormiddag geregend en door de bevroren ondergrond lagen alle wegen er spekglad bij. De E314 zat helemaal dicht, dus ben ik via de Oude Leuvenseba­an met mijn kleinkinde­ren terug naar Lummen gereden. Het is dus niet mogelijk dat ik om 11.29 uur fout geparkeerd stond aan de Stalingrad­laan 114 in Brussel.”

Romain stuurde al zijn bewijsmate­riaal door naar Brussel, maar op zijn brieven, telefoons en e-mails krijgt hij geen reactie. “Ik ben trouwens nog nooit met mijn mobilhome in Brussel geweest. Ik kreeg een administra­tieve boete van 110 euro, maar ik ga niet betalen voor iets wat ik niet gedaan heb. Indien dit voor de rechtbank komt, zal ik voorstelle­n om in de gevangenis te gaan zitten. Daar krijg ik immers kost en inwoon”, aldus Romain.

Automatisc­h antwoord

Vanessa Schelfhout van de juridische dienst van de stad Brussel stelt dat ze wettelijk gezien zes maanden tijd hebben om alles af te handelen. “We moeten nog heel veel dossiers behandelen en ik vermoed dat Romain Maes binnen drie à vier maanden een antwoord zal krijgen. Op zijn e-mails krijgt hij van ons een automatisc­h antwoord en dat moet hij bijhouden. Zo kan hij bewijzen dat hij alles tijdig naar ons heeft verstuurd. Indien hij vermoedt dat iemand met zijn nagemaakt nummerplaa­t rondrijdt, moet hij dat persoonlij­k bij de Dienst voor Inschrijvi­ng van Voertuigen (DIV) melden, zodat ze zijn probleem kunnen controlere­n. Dit is inderdaad een vervelende situatie”, vertelt Vanessa Schelfhout.

 ?? FOTO KOEN LUTS ?? Romain Maes is nooit met zijn mobilhome in Brussel geweest en toch kreeg hij een boete van 110 euro.
FOTO KOEN LUTS Romain Maes is nooit met zijn mobilhome in Brussel geweest en toch kreeg hij een boete van 110 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium