Het Belang van Limburg

“VAR kan beter afgeschaft worden”

Standard wint dankzij discutabel­e strafschop

-

Het sleutelmom­ent op Sclessin vond plaats in minuut 89. Edmilson dribbelde voorbij Asare en smeet zich vervolgens over het been van de Gent-kapitein. Ref Wim Smet wees naar de stip en de videoref kwam niet tussen. Emond zette de elfmeter om en bezorgde de Rouches zo een verdiende overwinnin­g. “Als Edmilson zich in de zomer zo laat vallen in het zwembad gaat hij een rode buik hebben”, zuchtte Yves Vanderhaeg­he.

“Eindelijk killt de VAR me niet”, reageerde Sa Pinto op zijn gekende wijze. Toen de Portugees op de persconfer­entie nog opmerkte dat hij de bewuste fase nog niet had teruggezie­n, kwam Vanderhaeg­he tussen. “Ik heb het wel gezien en er was geen contact. We kennen Edmilson al heel lang en iedereen weet dat hij daarnaar op zoek is. Als hij straks in de zomer zo in het zwembad springt, gaat hij veel pijn hebben aan zijn buik. Rood dat die gaat zien! Hij heeft de penalty uitgelokt. Dat doet hij misschien wel goed, maar het is Edmilson en hij laat zich al springend vallen.”

Geen stem

Dat de videoref niet ingreep kon de Gentse T1 maar moeilijk bevatten. “De VAR moeten ze maar afschaffen, jongens. Het systeem is fantastisc­h, maar ze hebben geen stem. Ze mogen nooit optreden. Dan is er iets fundamente­els verkeerd. Die jongens zitten daar als een schaduw toe te kijken tot ze van de scheidsrec­hter eens iets mogen zeggen. Er zijn in play-off I al verschille­nde discutabel­e situaties geweest waarin de VAR niks mocht zeggen. Dat is erg spijtig”, aldus Vanderhaeg­he.

 ?? FOTO BELGA ?? Edmilson lokte een penalty uit. “Als Edmilson zich in de zomer zo laat vallen in het zwembad gaat hij een rode buik hebben”, aldus Vanderhaeg­he.
FOTO BELGA Edmilson lokte een penalty uit. “Als Edmilson zich in de zomer zo laat vallen in het zwembad gaat hij een rode buik hebben”, aldus Vanderhaeg­he.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium