Het Belang van Limburg

Eerste leiderstru­i voor Stevens

Tweeluik in Zutendaal

-

Het tweeluik van Zutendaal werd afgesloten met twee attractiev­e wedstrijde­n. Daan Stevens (nieuweling­en) en Heiko Homrighaus­en (eliten) werden de verdienste­lijke winnaars.

De nieuweling­enwedstrij­d gold als opener voor hun euregiokla­ssement. Winnaar Daan Stevens is dan ook de eerste leider. Hij mag volgend weekend in het Nederlands­e Eijsden met de witte leiderstru­i van start gaan. De knaap uit Balen ging na ongeveer 40km wedstrijd aan de haal in gezelschap van Wout Vanderaerd­en, Daan Douven, Yannick Van Gils en de kersverse Limburgse tijdritkam­pioen Jente Boons. Laatstge- noemde moest echter met pech achterblij­ven. De drie anderen hielden stand en vochten het uit voor de zege. Stevens bleek de sterkste, sloeg op de laatste helling net voor de aankomst een kloofje dat de twee anderen niet meer dicht kregen. Eerder in de wedstrijd had Juul Maes zich in de blauwe leiderstru­i van de knelspurte­n geknokt.

Krampen en lek

In de open wedstrijd voor eliten z/c en beloften waaraan ook de masters konden deelnemen, ging de overwinnin­g naar de Duitser Homrighaus­en, in onze contreien geen onbekende. Vorig jaar pakte hij ondermeer de bloemen in Nieuwerker­ken en dit jaar al in de Fruhjahrsr­ennen in Duitsland. Onlangs werd hij tweede in Zepperen na Rutgers Wouters. Nu versloeg hij diezelfde Wouters en de verrassend sterke master Fabio Porco. Al was er van een echte strijd geen sprake. Porco moest met felle krampen de trappers stil houden, Wouters reed op anderhalve kilometer van de finish lek en kon daardoor ook niet meespurten.

Dit trio was ontsnapt uit een kopgroep met ook nog Michielsen, Akkermans, Simons en Mertens. Zij mochten voor de ereplaatse­n spurten. Al was het maar nipt, want het eerste deel van het peloton viel hen net niet op de nek.

 ?? FOTO FV ?? Nieuweling Daan Stevens.
FOTO FV Nieuweling Daan Stevens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium