Het Belang van Limburg

Robyns bederft NeLo-feest

NeLo geeft voorsprong van acht doelpunten weg

- Ivo KWANTEN

Initia Hasselt heeft in eigen huis een gelijkspel uit de brand gesleept tegen NeLo. De bezoekers stonden in de tweede helft acht punten voor, maar Hasselt knokte terug tot 26-26. “We hebben hier een punt gewonnen”, vond Initia-coach Korneel Douven.

En NeLo leek na een ronduit schitteren­de eerste helft op weg naar een eenvoudige zege. Jerry was een gesel voor een veel te lakse Initia-verdedigin­g, Vansloot was zijn tegenstand­ers op de cirkel voortduren­d een stapje voor en ook Habraken deed ruimschoot­s zijn duit in het zakje. NeLo leidde aan de rust verrassend - maar zeker niet onverdiend - met 12-19. Het verschil bedroeg in de tweede helft even acht doelpunten, 13-21 (35’). Hasselt klaar voor de slachtbank? Niet dus. Initia begon aan een sterke remonte. NeLo plots minder dominant, de dreiging vanuit de tweede lijn viel volledig weg. Scoren werd plots een groot probleem. Hasselt keek met nog vijf minuten op de klok nog altijd tegen een achterstan­d van drie doelpunten aan, maar Vossen, Bogaerts en Robyns (in de slotsecond­e) veegden die helemaal weg.

Concentrat­ie weg

“Stel maar dat we een punt gewonnen hebben”, blikt Initiacoac­h Korneel Douven terug. “Tevreden met het gelijkspel, NeLo blijft uiteindeli­jk op twee punten hangen. Teleurgest­eld dan weer in onze eerste helft waarin we niet thuis geven. Maar goed we hebben ons herpakt. In de tweede periode zijn we bij een 13-21stand eindelijk beginnen te verdedigen. Dan toch dat stapje meer gezet en uiteindeli­jk op basis van mentalitei­t verdiend één punt gesprokkel­d.”

Pascal Grossi (NeLo) zat er meteen na affluiten een beetje aangeslage­n bij. “Een dijk van een wedstrijd gespeeld en niet gekregen wat we verdienden. Maar dat Hasselt terug in de wedstrijd kwam hebben we voor een groot stuk aan onszelf te wijten. Ik predikte tot vervelens toe rust maar de jongens verloren in dat slotkwarti­er hun wedstrijdc­oncentrati­e en dat is wat je tegen een ploeg als Hasselt nu net niet mag doen.” Over het beëindigen van het contract met NeLo had Grossi weinig commentaar. “De doelstelli­ngen gehaald en dan te horen te krijgen dat je niet voldoet en niet meer in het plaatje past doet pijn. Dus noodgedwon­gen op zoek naar een nieuwe uitdaging.”

HASSELT: Vossen 8, Bogaerts 4, Roelants 2, Köhlen 2, Robyns 4, Meulders 4, Cusumano 2. NELO: Jerry 10, Vansloot 5, Marx 2, Vernooy 2, Habraken 2, Denert 2, Tasevski 1, Schroeder 2.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Houbrechts in de clinch met Vernooy en Habraken.
FOTO SERGE MINTEN Houbrechts in de clinch met Vernooy en Habraken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium