Het Belang van Limburg

“Ons drie keer laten vangen”

-

Het rechtstree­kse duel tussen titelconcu­rrenten Diegem en Wellen leverde zondagnami­ddag een doelpunten­kermis, maar geen winnaar op. Met zijn tweede van de partij legde Pieter Lormans in minuut 48 meteen de 3-3-eindstand vast. “Maturiteit ontbrak”, concludeer­de KVK-coach Dennis Hamers.

Amper tien minuten ver in de wedstrijd brak Dessaer al de ban voor de thuisploeg en werd Wellen op achtervolg­en aangewezen. Watson zette twee minuten later de bordjes snel weer op gelijke hoogte, maar diezelfde Dessaer hees zijn ploeg bijna even snel terug op voorsprong. De eerste treffer van Lormans bracht KVK langszij, nog voor de pauze werd de Wellense defensie echter voor een derde keer op stilstaand­e fase geklopt. Een bezoekende blitzstart aan de tweede helft leidde tot het tweede doelpunt van Lormans op assist van Bieniek en de 3-3eindstand. “Het was een heel gekke match”, aldus aangever Bieniek. “De trainer had ons gewaarschu­wd voor hun stilstaand­e fases, maar we laten ons drie keer vangen. Toch mag je hier eigenlijk nooit verliezen als je zelf drie keer scoort. Uiteindeli­jk vind ik het een terechte uitslag, ook al hadden we er in de tweede helft misschien nog meer uit kunnen halen.” Wellen-trainer Hamers vond de uitslag minder terecht. “Op voorhand had ik getekend voor een punt, maar eigenlijk moesten we hier altijd winnen”, stak hij van wal, “We verdienden de volle buit, een gebrek aan maturiteit deed ons vandaag de das om. Nu moeten we weer volop aan de slag en ervoor zorgen dat we zes op zes pakken. We hebben ons lot nog steeds in eigen handen.” Doelpunten­maker Lormans viel in het begin van de terugronde naast de kern door examens. Nu haalt de spits toch nog zijn gram met zijn eerste twee potten sinds de winterstop. “Ik had er vertrouwen in dat eens ik terug speelde, de goals snel zouden volgen. Ik heb hard getraind, mijn kans gegrepen en ben heel blij dat ik weer kan bijdragen”, liet een gelaten Lormans optekenen.

WELLEN: Rausin, Velagic, Lowet, Marchandis­e, Watson, Lormans, Kardes, Heeren, Degeling, Smeets (84’ Cheprassov), Bieniek (74’ Lemmens) DIEGEM: Michiels, Van Loutem, Bautmans (87’ Barideau), Spaey, Dessaer (60’ Frick), De Bouw, Ibn Hach (56’ Erdogan), Gajanovic, Denayer, Jacobs, Willems

DOELPUNTEN: 10’ Dessaer, 12’ Watson, 22’ Dessaer, 26’ Lormans, 36’ Gajanovic, 48’ Lormans

GELE KAARTEN: Frick, Degeling, Watson, Marchandis­e, Barideau

SCHEIDSREC­HTER: Clerkx

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium