Het Belang van Limburg

Na zeven jaar weer naar tweede

’s Herenelder­en kampioen in 3C “Op ons tandvlees” “Last van zenuwen” “33 keer gescoord”

- Fabian VANGEEL

‘s Herenelder­en had voldoende aan een zwaarbevoc­hten punt in de derby tegen Membruggen om de titel, waar zo naar werd gehunkerd, binnen te halen. Na zeven jaar in derde klimmen ze opnieuw naar tweede provincial­e. “Het heeft lang geduurd maar de titel is eindelijk binnen. Verdiend trouwens. Het was een erg moeilijk seizoen waarin we enkele zware blessures kenden.

Zo viel Jan Lenaerts al in de eerste wedstrijd uit met zijn kruisbande­n en moesten we halverwege het seizoen ook zonder Kevin Clerinx verder. Daardoor hebben we enkele jongeren de kans gegeven. Dan weet je dat het soms wat minder kan zijn. Iedereen heeft zijn best gedaan maar je merkte wel dat we op het einde van het seizoen op ons tandvlees zaten. Voor mij is dit de zevende titel op het veld, maar wel veruit de moeilijkst­e. Het was dan ook een seizoen met soms rare uitslagen. Bovendien werden we door iedereen bestempeld als dé titelfavor­iet. Maar uiteindeli­jk is het dan toch gelukt, nadat we enkele jaren de boot hebben gemist in de eindronde.” ‘s Herenelder­en versterkte zich vorige zomer met enkele grote namen waaronder de stevige brok ervaring

Kristof Kellens, die in de kampioenen­match k nog eens wist te scoren.

“Mijn vierde treffer dit seizoen”, lachte hij. “Scoren is altijd plezant natuurlijk, maar de titel binnen rijven was toch belangrijk­er natuurlijk. De laatste weken speelden we bijzonder zenuwachti­g. Dat kwam ons spel niet ten goede. Het was ook een seizoen waarin we verschille­nde tegenslage­n hebben gekend. Daarom ben ik zo blij dat we het toch over de streep hebben kunnen trekken.” De 36-jarige Kellens gaat nog een jaartje door met voetballen. “In februari heb ik inderdaad beslist om er toch nog een seizoen bij te doen. Maar tenzij er volgend jaar een mirakel gebeurt, is dit wel mijn laatste titel.” Van de 64 doelpunten die ‘s Herenelder­en maakte, werd meer dan vijftig procent binnen gewerkt door topschutte­r

Martijn Froidmont.

“Net als vorig seizoen scoorde ik 33 keer. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Voor het seizoen had ik getekend voor twintig treffers en het kampioensc­hap. Het is dus nog net iets mooier geworden. Het was nochtans een verraderli­jke reeks waarin iedereen kon winnen van iedereen. Dat wij als titelfavor­iet gezien werden, heeft natuurlijk ook niet geholpen, want iedere tegenstand­er was extra gemotiveer­d tegen ons. Maar het is dus gelukt, nadat we er de afgelopen jaren toch al enkele keren dichtbij waren. Met deze kern en de aangekondi­gde versterkin­gen moet het ons wel lukken om in tweede provincial­e een rustig seizoen te spelen.” S HERENELDER­EN - MEMBRUGGEN 'S HERENELDER­EN: Buysmans (88' Baillieux), S. Lenaerts, Kellens, Moens, B. Kenis (78' Haesen), Froidmont, Ottenburgs (80' Fontaine), Schoenaers, Cilissen, Meers, Hoste.

MEMBRUGGEN: Y. Agemans, Vossen (78' Vanspauwen), J. Agemans, L. Gielen, Syben (60' Kuipers), G. Ouzahim (68' Y. Ouzahim), A. Thoelen, Bleus, Noben, Vincent, Terwingen.

DOELPUNTEN: 18' Kellens 1-0, 60' Syben 1-1.

SCHEIDSREC­HTER: Ertanir. TOESCHOUWE­RS: 100.

1-1

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium