Het Belang van Limburg

ECHTPAAR OVERLEEFT FRONTALE KLAP NIET

Bestelwage­n wijkt af van rijstrook en botst tegen auto op Kamperbaan

- Geert VAN BAELEN/Staf BOONS/ Marij WYERS

HECHTEL-EKSEL/DIEST - Een dramatisch verkeerson­geval heeft gisteravon­d op de Kamperbaan in Hechtel een bijzonder zware tol geëist. Een bejaard echtpaar uit Diest liet het leven toen een bestelwage­n van zijn rijstrook afweek en frontaal inreed op hun wagen, mogelijk bij een inhaalmano­euvre. De chauffeur van de camionette werd zwaargewon­d overgebrac­ht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde gisteravon­d even voor 19 uur op de kaarsrecht­e Kamperbaan in Hechtel-Eksel. Een man (80) en zijn vrouw (78) uit Diest reden met hun Mercedes in de richting van Leopoldsbu­rg, toen plots in tegenoverg­estelde richting een bestelwage­n op hun rijstrook kwam gereden.

Onduidelij­kheid

Het is voorlopig onduidelij­k waarom de bestuurder van de bestelwage­n van zijn baan afweek. Volgens getuigen van het ongeval leek het alsof de camionette wilde inhalen. “Maar er was op dat moment totaal geen ruimte om in te halen, heel vreemd. Misschien was er iets anders aan de hand?”, getuigt een chauffeur die vlak achter de bestelwage­n reed op het moment van het ongeval.

De gevolgen waren in elk geval dramatisch: de bestelwage­n reed met een enorme klap frontaal tegen de Mercedes van het bejaarde echtpaar uit Diest.

Een team van de hulpverlen­ingszone Noord-Limburg snelde naar de Kamperbaan om de slachtoffe­rs uit de gehavende voertuigen te bevrijden. Ook meerdere MUGdienste­n kwamen ter plaatse. Voor het echtpaar kon echter geen hulp meer baten. Ze overleden vrijwel ter plaatse aan hun verwonding­en. De bestuurder van de camionette werd met zware verwonding­en overgebrac­ht naar het ziekenhuis.

Een verkeersde­skundige van het parket kwam de omstandigh­eden van het ongeval onderzoeke­n, maar voorlopig is er nog geen duidelijkh­eid. Ook de burgemeest­er van HechtelEks­el, Jan Dalemans, kwam zich vergewisse­n van de situatie. Tot in de late avond werd het verkeer op de Kamperbaan omgeleid.

 ?? FOTO GVB ?? Een bestelwage­n knalde gisterenav­ond op de Kamperbaan in Hechtel frontaal op de wagen van een koppel
(80 en 78) uit Diest. Het echtpaar kwam om, de chauffeur van de bestelwage­n is zwaargewon­d.
FOTO GVB Een bestelwage­n knalde gisterenav­ond op de Kamperbaan in Hechtel frontaal op de wagen van een koppel (80 en 78) uit Diest. Het echtpaar kwam om, de chauffeur van de bestelwage­n is zwaargewon­d.
 ?? FOTO GEERT VAN BAELEN ?? De klap bij de frontale botsing was enorm. Voor de 80-jarige man en 78-jarige vrouw in de Mercedes kon geen hulp meer baten.
FOTO GEERT VAN BAELEN De klap bij de frontale botsing was enorm. Voor de 80-jarige man en 78-jarige vrouw in de Mercedes kon geen hulp meer baten.
 ??  ?? N73
Leopoldsbu­rg
Peer
HECHTEL-EKSEL
HECHTEL-EKSEL
N73 Leopoldsbu­rg Peer HECHTEL-EKSEL HECHTEL-EKSEL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium