Het Belang van Limburg

Nieuw prinsje voor de Britten

-

LONDEN - Wordt het Arthur, James, Albert of toch Edward? Nu Kate Middleton bevallen is van een jongetje draaien de Britse wedkantore­n op volle toeren. De mythische naam Arthur staat met stip op één voor het jongste prinsje.

Het is het derde kindje voor prins William en de hertogin van Cambridge, en deze keer wisten ze niet of het een jongen of een meisje zou worden. De baby weegt 3,8 kilo en kwam gisteren om 11.01 uur na een vlotte bevalling ter wereld.

Aan St. Mary’s hospital in Londen hielden al dagenlang journalist­en en fotografen de wacht en wemelde het van de royalfans, net als bij de geboorte van broer George (4) en zus Charlotte (2) het geval was.

Die laatste zorgde trouwens in alle stilte voor een historisch­e primeur in Groot-Brittannië. Voor het eerst in de geschieden­is wipt het jongste broertje namelijk niet over zijn zus wat de troonopvol­ging betreft. Dat komt door een hervorming die de Queen doorvoerde en die slaat op alle geboortes na 28 oktober 2011. Sindsdien erft het oudste kind de troon, niet de oudste zoon. De jongste baby is daarmee de vijfde in lijn voor de Britse troon, na zijn grootvader Charles, zijn vader prins William, zijn broer George en zijn zus Charlotte.

In de namiddag kreeg Kate al bezoek van haar twee oudste kinderen. Zoals de traditie het wil, toonde het koppel het jongetje al zo’n zeven uur na de bevalling aan de wereld. William maakte enkele grappen, maar over de naam zei hij enkel: “Dat zullen jullie snel genoeg vernemen”.

 ??  ??
 ?? FOTO'S AFP ?? Het nieuwe prinsje kreeg gisteren meteen bezoek van grote broer en grote zus.
FOTO'S AFP Het nieuwe prinsje kreeg gisteren meteen bezoek van grote broer en grote zus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium