Het Belang van Limburg

“Gebrek aan communicat­ie angstaanja­gend”

STVV CLUBICOON LON POLLEUNIS

- Gunter SCHOOFS

Naast de komst van een nieuwe hoofdcoach lijkt het erop dat de volgende maanden zowel de sportieve als medische staf op Stayen grondig zal veranderen. Ook de spelersker­n ondergaat ongetwijfe­ld een metamorfos­e. Of dat een positieve gang van zaken is, kan enkel de toekomst uitwijzen. Aan de hand van drie hamvragen buigen clubiconen Lon Polleunis, Roland Velkeneers en Danny Boffin zich over de huidige situatie op Stayen.

1. Had Jonas De Roeck langer aan boord moeten blijven?

2. Wie moet de nieuwe trainer worden?

3. Kunnen de Japanners van DMM.com de club richting play-off 1 loodsen?

LON POLLEUNIS

1. “DE ROECK BEREIKTE

TOCH DE DOELSTELLI­NG?”

“Ik ben van niks meer verbaasd bij STVV. Daarom viel ik niet van mijn stoel toen het nieuws over het einde van de samenwerki­ng met De Roeck bekend werd gemaakt. Nochtans heeft hij goed werk geleverd. Onverhoopt loodste hij de club gedurende enkele maanden naar een play-off 1-plek. En de doelstelli­ng om een zorgeloos seizoen te draaien werd toch bereikt? Dat is ook zijn verdienste.”

2. “GENOEG BEKWAME

BELGEN”

“Ik weet niet welke koers de Japanners willen varen. Er is totaal geen communicat­ie. Als supporter vind ik het zelfs angstaanja­gend. Hoeveel centen willen ze neertellen voor een trainer? Voor mij is de eerste vereiste dat het een Belg wordt. Iemand die qua mentalitei­t en uitstralin­g bij de club past. Er zijn genoeg bekwame landgenote­n, we moeten het niet elders zoeken.”

3. “PLAY-OFF 1 HALEN, KAN

NOG 20, 30 JAAR DUREN”

“De kans om play-off 1 te halen, hebben we dit seizoen gemist. Waarom hebben de Japanners niet ingegrepen tijdens de wintermerc­ato? Met twee , drie gerichte versterkin­gen had STVV play-off 1 gehaald. Nu kan het nog 20, 30 jaar duren. Er is te veel onduidelij­kheid. En we hebben al zoveel fans verloren.”

ROLAND VELKENEERS

1. “WAT SPEELT ER

ALLEMAAL MEE?”

“Ik vind het moeilijk oordelen. Wat speelt er allemaal mee? Qua resultaten kan niemand ontkennen dat De Roeck het goed gedaan heeft. Er was een mindere periode, maar kijk naar andere clubs: iedereen maakt dat mee.”

2. “IEMAND MET ERVARING”

“Welk profiel willen de Japanners? Er wordt niets gecommunic­eerd. Ik vermoed dat ze iemand zoeken met meer ervaring dan De Roeck, wat niet slecht is. Ik verkies een Belg. Iemand die de competitie kent.”

3. “KV MECHELEN WILDE

OOK PLAY-OFF 1”

“Play-off 1 is zeker haalbaar. Alles hangt af van het budget dat DMM wil vrijmaken. De huidige gang van zaken lijkt niet veel goeds te beloven, maar het is afwachten. Je kan wel zeggen dat je ambitie hebt om play-off 1 te spelen, maar KV Mechelen had die ambitie vorige zomer ook, hé? Het kan snel fout gaan. Er zal serieus moeten geïnvestee­rd worden in de ploeg. Want ik begrijp dat de huurlingen sowieso verdwijnen.”

DANNY BOFFIN

1. “DE ROECK SLACHTOFFE­R

VAN OVERNAME”

“Er zijn nieuwe mensen aan de macht, met een andere cultuur. De Roeck is slachtoffe­r van de overname. Toen de samenwerki­ng met Philippe Bormans stopte, voorspelde ik al dat hij niet zou mogen blijven. Had De Roeck een paar punten meer gepakt, dan zat hij in playoff 1. Hij haalde het net niet, maar is hij enkel daar op afgerekend?”

2. “BELG HOEFT NIET PER SE”

“Er staan enkele ambitieuze trai- ners als Wesley Sonck en Gert Verheyen aan de deur te kloppen. Maar wat zijn de ambities? Als STVV écht play-off 1 wil halen, moet er een trainer met ervaring komen. Dat hoeft voor mij niet per se een Belg te zijn.”

3. “JAPANNERS ZOALS

DUCHÂTELET?”

“Iedereen heeft het raden naar de bedoelinge­n van DMM.com. Kapitaalkr­achtig zijn de Japanners zeker, maar dat was Roland Duchâtelet ook, hé. En ik heb nooit het gevoel gehad dat hij voor prijzen wilde gaan. Dus alles hangt af van wat de Japanse top wil: hebben ze de club overgenome­n om maar over te nemen, of willen ze echt de prijzenkas­t aandikken?”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ??
FOTO SVEN DILLEN
 ?? FOTO PHN ?? Wat de toekomstpl­annen betreft, laat CEO Takayuki Tateishi voorlopig niet in zijn kaarten kijken.
FOTO PHN Wat de toekomstpl­annen betreft, laat CEO Takayuki Tateishi voorlopig niet in zijn kaarten kijken.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium