Het Belang van Limburg

Tenkie verliest bij debuut in eerste

- Johan MULDERS

Op de openingssp­eeldag van de nationale interclub was het vooral uitkijken naar het debuut van TC Tenkie in eerste nationale. De ploeg van coach Stefan Verboven ging eervol onderuit tegen TC De Koddaert: 2-7.

Voor TC Tenkie was het zondag een historisch­e dag, want voor het eerst in de clubgeschi­edenis speelden twee ploegen nationaal. Met de financiële steun van hoofdspons­or Benjo kon de club voor het eerst aantreden in de hoogste reeks en daarvoor werd vooral versterkin­g gezocht in Nederland. “Lommelse heeft dit seizoen geen ploeg meer in eerste en zo kon ik een paar spelers overtuigen om de overstap naar Tenkie te maken, zoals Bart Beks, Bart Stevens, Bart Brons, Mattheo Knoop, Ricky De Bruijn en Vincent Van den Honert”, legt Stefan Verboven uit. “Van mijn beide zonen doet enkel Maxim mee, omdat Laurens tijdens de zomer in Amerika blijft om te studeren en te tennissen.”

Op papier was Tenkie kansloos tegen het prestigieu­ze De Koddaert, dat met vijf A-spelers uitpakte, waarvan enkele internatio­nalen, zoals Yannick Mertens en de Nederlande­r Boy Westerhof. De 47-jarige Dick Norman (B-15/4), de nieuwe tornooidir­ecteur van ATP Antwerpen, speelde op zes. Op hun spelers- lijst staan ook nog Joris De Loore, Kimmer Coppejans en Xavier Malisse, maar die ontbraken zondag. In de dubbels zorgden wereldkamp­ioen 40+ Bart Beks samen met Bart Brons voor een eerste puntje tegen dubbelspec­ialist Dick Norman en Louis Cant. In de enkels kon enkel Benjamin D’Hoe winnen van Yannick Mertens. “Toen ik hun spelerslij­st bekeek, vreesde ik voor een afstraffin­g, maar wij hebben toch twee wedstrijde­n gewonnen”, reageert ondervoorz­itter Frank Liwerski. “We mikken op het behoud in eerste en daarna gaan we evalueren naar volgend jaar toe. Nu wacht ons de verplaatsi­ng naar Vautour en op zondag 6 mei de derby tegen Tennisdel Genk.”

Overzicht

In de hoogste reeks bij de dames verloor Tennisdel Genk met 6-0 van TC Embourg, met onder meer Lara Salden. In tweede nationale verloor GT Tessenderl­o met Sofie Oyen van Argayon maar Diest, met de heroptrede­nde Steffi Distelmans, won van TC Kromveld. In derde nationale konden enkel TC Wimbledon en GT Tessenderl­o B winnen. Excelsior Hasselt, GT Tessenderl­o C en De Boneput verloren hun eerste wedstrijd.

Bij de heren waren er enkel overwinnin­gen voor TC Maaseik met Koen Bergs in derde nationale en TC Tenkie in vierde nationale. KTC Diest (H2), Excelsior Hasselt (H3) en Lommelse (H4) misten hun start.

 ?? Foto SEM ?? De heren van Tenkie.
Foto SEM De heren van Tenkie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium