Het Belang van Limburg

“Een unieke prestatie”

Vier THES-spelers vierden drie promoties in vier jaar tijd

- Kristof JACOBS

De steile opgang die THES Sport maakt is fenomenaal, want in amper vier seizoenen tijd vierde de club van voorzitter Wendy De Wit maar liefst drie promoties. In 2015 klom ze van eerste provincial­e naar vierde klasse, om het seizoen erna meteen naar tweede amateurkla­sse te stijgen. Nadat ze in 2017 een derde opeenvolge­nde promotie op een haar miste, zet ze nu opnieuw een stapje hoger. Vier spelers hebben deze historisch­e periode in de geschieden­is van de club mogen meemaken: Aziz Moutawakil, Steven Van Tilburg, Marijn Convents en Jeroen Appeltans.

“Dit is een schitteren­de en unieke prestatie”, zegt Van Tilburg, die al zes jaar bij de club is. “Een beetje wat Beerschot doet, alleen iets kleinschal­iger (lacht). In mijn eerste twee seizoenen was dit nog niet mogelijk, maar mede door de komst van Dirk Thoelen werden de juiste transfers gedaan en is alles in een stroomvers­nelling gekomen.”

Voor de vier spelers was de eerste promotie de mooiste. “Omdat de club al zo lang snakte om weer nationaal voetbal te spelen”, zegt kapitein Moutawakil. “Daarmee werd een belangrijk­e doelstelli­ng bereikt. We hadden toen ook wel een sterke groep en haalden het vlot.”

“Die twee eerste titels liggen mij sowieso nauwer aan het hart, aangezien ik toen altijd heb kunnen spelen”, zegt Appeltans. “Vorig seizoen was ik langdurig geblesseer­d en ook dit seizoen miste ik een groot stuk omwille van mijn enkelprobl­emen. Al heb ik dit jaar zeker mijn bijdrage kunnen leveren.”

Stabilitei­t

Van Tilburg vindt wél dat ze dit jaar de knapste prestatie leverden. “We beleefden een woelige voorbereid­ing, met een grote spelersgro­ep met enkele sterke individuen en bovendien een nieuwe trainer, die alleen maar goed kon doen door te promoveren. Er zijn dit seizoen veel vuurtjes geblust. Maar de trainer heeft dat prima aangepakt, ik heb heel veel van hem geleerd.”

Een snelle sportieve opgang betekende voor de spelers uiteraard ook dat ze hun eigen niveau telkens weer moesten opkrikken. Niet in het minst voor Convents, die als enige van de vier nooit hoger speelde. “Ik kwam uit tweede provincial­e en het was prachtig om de groei van de club mee te maken”, aldus de dribbelkon­t. “Van 200 naar 1.000 toeschouwe­rs, dat is schitteren­d. Qua niveau heb ik me steeds proberen aan te passen, wat niet altijd simpel was. Waar ik er vroeger vijf dribbelde, geef ik de bal nu na twee dribbels af. Het is wel leuk om te zien dat het me altijd gelukt is. Vroeger droomde ik ervan om in derde klasse te spelen, ik ben blij dat ik dat bereikt heb.”

Van Tilburg vindt de opgang van THES fantastisc­h, maar maakt ook een kanttekeni­ng. “De club is op korte tijd sportief enorm gegroeid, maar nu is het belangrijk om de dagelijkse werking op hetzelfde niveau te krijgen. Al is de juiste voedingsbo­dem om dit te doen slagen zeker aanwezig. THES is nu bij de grote jongens. Het zal voor de club een hele uitdaging worden om daar te blijven. Maar ik ben er van overtuigd dat dit gaat lukken.”

“We moeten inderdaad de voeten op de grond houden en werken aan de stabilitei­t”, zegt Moutawakil. “Zeker geen zotte dingen doen. Alles is echter aanwezig om dat te doen slagen.”

Convents en Moutawakil blijven bij THES, voor Appeltans en Van Tilburg is deze titel een prachtig afscheid. Steven stopt (opnieuw) als voetballer, maar blijft in de staf, Appeltans trekt naar eersteprov­incialer Herk-de-Stad.

Ook Tom Reynders behoorde vier jaar geleden al bij de kern, maar hij kon dit seizoen amper één selectie afdwingen.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Steven Van Tilburg, Marijn Convents, Jeroen Appeltans en Aziz Moutawakil.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Steven Van Tilburg, Marijn Convents, Jeroen Appeltans en Aziz Moutawakil.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium