Het Belang van Limburg

“Minstens 30.000 euro buit”

Dieven aan de haal met twee voertuigen en machines

- Geert VAN BAELEN

Dieven hebben zondag een uitzonderl­ijk grote buit gemaakt bij B&B Industrieb­ouw op het Overpeltse industriet­errein. Ze gingen ze ervandoor met een vrachtwage­n, een camionette en een grote hoeveelhei­d machines. “Alles wat verkoopbaa­r is, ben ik kwijt. Voor minstens 30.000 euro”, zegt zaakvoerde­r Ludo Bergmans (60).

“Het moet in de loop van zondagnach­t gebeurd zijn. Mijn zoon was ’s avonds nog komen kijken en toen was er niets aan de hand”, zegt Ludo Bergmans, oprichter van B&B dat gespeciali­seerd is in industrieb­ouw en metaalcons­tructies. “Ze hebben onze trekker zonder oplegger gestolen. Ook onze camionette zijn we kwijt. Daar alleen al zat voor tienduizen­d euro montagemat­eriaal in. Hoeveel de voertuigen waard zijn, is moeilijk te zeggen. Ze waren niet nieuw. Binnen hebben ze zeker twintig stuks machinerie meegenomen. Slijpschij­ven, een betonzaag... alles waarvan ze dachten dat ze het kunnen verkopen. Een lasapparaa­t en een plasmasnij­der alleen al kosten 10.000 euro. Tot het kleinste kistje was weg.”

Ook het bureel werd overhoop gehaald. “Alle schuiven waren opgetrokke­n, documenten lagen verspreid over de vloer. Buiten een werfradio denk ik dat ze hier niets hebben meegenomen. Dat interessee­rde hen niet.”

Behelpen

Het bedrijf dat steunt op tien werknemers behelpt zich ondertusse­n. “Vanmorgen zijn we de meest dringende machines opnieuw gaan kopen, gewoon om verder te kunnen”, zegt Bergmans. “De gestolen trekker missen we gelukkig niet meteen. We zijn toevallig op een werf begonnen waar we al het nodige materiaal al naartoe hadden gebracht. Ik heb mijn bedrijf hier 21 jaar. Zo bont heb ik het nog niet meegemaakt. De dieven zijn toch met minsten voor 30.000 euro buit aan de haal. We moeten de rekening nog maken. Ze moeten volgens mij minstens met drie geweest zijn.”

 ?? FOTO GVB ?? Volgens de zaakvoerde­r waren de dieven minstens met drie.
FOTO GVB Volgens de zaakvoerde­r waren de dieven minstens met drie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium