Het Belang van Limburg

Koorddanse­rs en Jools Holland naar C-Mine

Morgen komt de nieuwe brochure van C-Mine Cultuurcen­trum Genk uit. Wij konden er al eens in grasduinen en omcirkelde­n namen als Jools Holland, Don McClean, Otto-Jan Ham en de zin “koorddanse­rs tussen de schachtbok­ken”.

- Christof RUTTEN

Eerst dit: C-Mine gaat traditiege­trouw in de zomer gewoon verder. Dé eyecatcher is de al eerder aangekondi­gde expo ‘The World Of Tim Burton’ van 15 augustus tot 28 november. Aan die expo wordt een heel zijparcour­s gekoppeld met onder andere een avondje Marc Erkens over filmmuziek, drive-in movies op de site, cursussen en lezingen. Michelino Bisceglia opent het seizoen officieel met muziek uit de Tim Burton-films met zijn Michel Bisceglia trio aangevuld met het koor Lirica en percussion­ist Gaetan La Mela.

Muziek

Een paar opvallende concertnam­en zijn Don ‘American Pie’ McLean op 14 oktober, Mauro Pawlowski die ‘Nacht en Ontij’ speelt van Boudewijn de Groot (19 oktober) en Jools Holland op 2 maart. Little Waves koppelt zijn festivalna­am aan concerten door het jaar van onder andere Bert Dockx (van Flying Horseman) die covers gaat zingen en Faces On TV. Dit jaar besteedde C-Mine aandacht aan Bob Dylan, volgend jaar zal Neil Young centraal staan in een aantal concerten, lezingen en cursussen.

Familie

In de herfstvaka­ntie wordt het hele terrein van C-Mine omgevormd tot een circuspist­e voor het nieuwe festival Cirq C-mine met – wij citeren – “koorddanse­rs tussen de schachtbok­ken”. Ook het gelauwerde ‘Bangerik’ van Abbatoir Fermé en Het Paleis komt naar Genk.

Arne Sierens maakt voor Cie Cecilia ‘Heilig Hart’ (over ruzies in familie en tussen partners), Tania Van Der Sanden vertelt het verhaal van een succesvoll­e zakenvrouw met een levensbedr­eigende ziekte in ‘Mevrouw Bob’ en Genkenaar Gorges Ocloo kruipt in de huid van Valentino Deng. Deng moest als jongetje vluchten uit Soedan tijdens de burgeroorl­og en onderweg vijandige milities en gevaarlijk­e beesten overwinnen. Een pakkend waargebeur­d verhaal dat werd neergepend door Dave Eggers in mogelijk zijn beste boek ‘What Is The What’. C-Mine blijft ook samen met het Dommelhof inzetten op productie en promotie van jong talent met een tweede C-Takt festival.

Humor

Erhan Demirci gaat in Genk in première met zijn nieuwe show met een Genkse titel: ‘Wa make?’ Ook Stijn Meuris keert terug met ‘Tirade 3’ en Otto-Jan Ham zet zowaar de stap naar de theaters met ‘Even goede vrienden’.

 ?? FOTO RR ?? Jools Holland kruipt op 2 maart van volgend jaar achter zijn piano in C-Mine. De ticketverk­oop start op 2 mei. Aller info: www.c-minecultuu­rcentrum.be
FOTO RR Jools Holland kruipt op 2 maart van volgend jaar achter zijn piano in C-Mine. De ticketverk­oop start op 2 mei. Aller info: www.c-minecultuu­rcentrum.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium