Het Belang van Limburg

Liverpool

-

Weer noppes in Engeland

Titelambit­ies heeft Liverpool dit seizoen nooit gekoesterd, want na negen speeldagen stond het al 14 punten in het krijt. Het herpakte zich na die valse start, maar Manchester City was gaan vliegen. De Reds slaagden er wel als eerste in om datzelfde City te kloppen en dat lukte onlangs ook in Europa.

Verrassing genaamd Salah

Nadat sterspeler Coutinho in januari naar Barcelona vertrok, kregen anderen de kans om in de spotlights te treden. Op kop Mo Salah. Liverpool verwachtte veel van de 25-jarige Egyptische vleugelspi­ts, het betaalde niet voor niks 42 miljoen. Maar 41 goals (in 46 duels)? Dat had niemand verwacht, zijn vorige record stond op 19. Salah bleek de ideale speler voor het chaotische rock-’n-roll-voetbal van manager Jürgen Klopp en is intussen meer dan het dubbele waard.

Twijfels in doel

Ook dit seizoen was er gedoe over de doelman, met Mignolet die als titularis begon, maar in januari plots zijn plek weer verloor aan Karius, die al de voorkeur kreeg in Europa. Zo’n onstabiele keeperssit­uatie zie je bij geen enkele andere topclub. “Het is een moeilijke taak om Liverpool-doelman te zijn”, zei Klopp tegenover The Guardian. Leuk detail: de doelman van Roma, Alisson Becker, is in beeld voor volgend seizoen.

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Mo Salah.
Foto PHOTO NEWS Mo Salah.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium