Het Belang van Limburg

Real kan derde finale op rij al ruiken

Real Madrid droomt van derde Champions League-winst op rij

- Jürgen GERIL

Is Real Madrid op weg naar een historisch­e derde Champions Leaguewins­t op rij? De Koninklijk won gisteren op een erg klinische manier de eerste halve finale tegen Bayern met 1-2. Ronaldo moest niet eens schitteren in een intense maar weinig hoogstaand­e match. Om de Madrilenen uit de finale te houden moet Bayern volgende week knallen in Spanje.

Wanneer gaat Real Madrid eens een deftige keeper kopen? Stel u de Madrilenen even voor met Thibaut Courtois in de goal. Het elftal zou in veilige handen zijn. Ja toch? Wel, momenteel kunnen we dat echt niet zeggen van huidig keeper Keylor Navas. Hij ging in de kwartfinal­e al pijnlijk in de fout tegen Juventus en nu hij deed het weer tegen Bayern. Oké, Joshua Kimmich wilde voorzetten maar het was pijnlijk voor Navas dat die bal toch tegen de touwen waaide.

Robben 8 minuten

Al konden we ons ook afvragen: Is this Real? Was dit echt Real Madrid? De Koninklijk­e begon in München erg voorzichti­g. Geen Benzema en Bale vooraan, maar wel Cristiano Ronaldo als enige spits met een versterkt middenveld. CR7 kreeg vooral lange ballen toegespeel­d en zelfs met zijn magische krachten kreeg hij weinig klaar tegen de Duitse luchtmacht.

Bij Bayern vielen de spelers nochtans als vliegen. De match was nog maar 8 minuten ver toen de man van glas brak. Arjen Robben moest dan al naar de kant en in de Champions League werd alleen Filipo Inzaghi ooit vroeger gewisseld. De splijtende acties op die flank vielen meteen weg, maar Bayern bleef via Ribery aan de overkant wel druk zetten. Nog voor de rust viel helaas ook verdediger Jerome Boateng uit en was er maar één wissel meer over. De 72-jarige Bayern-coach Jupp Heynckes bleef echter stoïcijns kalm op de bank zitten als een opa die wacht op de nieuwjaars­brief van zijn kleinzonen. Bayern domineerde ondanks het blessurele­ed en Madrid kreeg amper kansen.

Tot het noodlot toch toesloeg net voor de rust. De Duitsers verdedigde­n even niet scherp genoeg en Marcelo knalde het leer overhoeks binnen: 1-1. De traptechni­ek van de Braziliaan deed het.

Ronaldo klem

De voorbije drie jaar werd Bayern München telkens uit de Champions League geknald door een Spaanse ploeg en de Madrileens­e uitgoal deed opnieuw heel veel pijn. Vooral omdat de Duitsers na de pauze amper konden wisselen en de ploeg van Zinedine Zidane op vinkenslag bleef liggen. Bij Bayern ging Rafinha in de fout en voor ze het goed en wel beseften scoorde Acensio de 1-2.

Bim Bom Bayern. De Duitsers hoorden het nu donderen en dan zat iedereen nog te wachten op het moment van Cristiano Ronaldo. Gelukkig voor de thuisploeg kwam dat er niet en eindigde de match op 1-2.

Dat is exact hetzelfde resultaat als vorig seizoen en toen dwong Bayern in Madrid nog verlenging­en af vooraleer ze werden uitgeschak­eld. Volgende week in Bernabeu willen ze beter doen, maar tegen zo’n klinisch Real Madrid wordt dat niet eenvoudig. Que sera, sera!

 ?? FOTO AFP ?? Ronaldo eiste voor één keer niet de hoofdrol op. Hij kreeg weinig klaar tegen de luchtmacht van Bayern.
FOTO AFP Ronaldo eiste voor één keer niet de hoofdrol op. Hij kreeg weinig klaar tegen de luchtmacht van Bayern.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium