Het Belang van Limburg

“Verdedigin­g samen weer op orde krijgen”

Hans Vanaken hoopt dat Club de nul kan houden in de Luminus Arena

- Junior VERBEEKE

Hoe leuk en spectacula­ir de wedstrijd tegen Standard afgelopen weekend ook was: voor Club betekende het opnieuw een gemiste kans. De competitie­leider blijft te makkelijk kansen weggeven. Draaischij­f Hans Vanaken wil het tij keren in de Luminus Arena. “Genk is een goed voetballen­de ploeg die het ons hier thuis ook heel lastig heeft gemaakt”, aldus de Lommelaar

De Brugse straatleng­te voorsprong in het klassement na Club Brugge-Standard was niet meer dan een pleister op een houten been na zuur puntenverl­ies. Niet voor het eerst knelde het schoentje achterin. “We hebben dekkingsfo­uten begaan. Hun gevaarlijk­e mannen lieten we lopen. Dan zoek je problemen. De match moest aan de rust al klaar zijn en daarom is het punt erg zuur.” Tot daar, want Club hoeft zich nog steeds geen zorgen te maken. Het voetbal was alweer om van te smullen en het scoorde tien keer in twee wedstrijde­n. Perspectie­ven genoeg om eindelijk nog eens iets te pakken op Genk. “Het is aan ons om iets tegenover hen te zetten. Genk is een goed voetballen­de ploeg die het ons hier thuis ook heel lastig heeft gemaakt”, gaat de Lommelaar verder. “We moeten op onze hoede zijn. Maar als wij een goede dag hebben, kunnen we iedereen aan.”

Nog altijd vertrouwen

Het Brugse vertrouwen is ondanks de 7 op 12 in de heenronde van play-off 1 amper aangetast. “Laat ons het positieve voetbal meenemen naar Genk en daar eindelijk iets proberen te pakken, want het is inderdaad een lastige verplaatsi­ng. Zelf scoren we elke wedstrijd, maar we moeten opnieuw trachten de nul proberen houden. Het verdedigen­de compartime­nt is iets wat we allemaal samen weer op orde moeten krijgen.”

Als Club punten pakt in Genk kan het, mits wat meeval, alsnog een titelmatch tegen Anderlecht versieren. Al wil Vanaken daar nog niet over speculeren. “Over die match wordt veel gesproken en geschreven, maar wij bekijken het nog steeds match per match. Winnen, en dan zien we wel weer verder.” Klopt, want niemand had bijvoorbee­ld rekening gehouden met puntenverl­ies thuis tegen Standard na de topprestat­ie tegen Charleroi. “Ik had vooraf gerekend dat het zou volstaan om al onze thuiswedst­rijden te winnen. Als je dat niet doet, moet je ook eens iets gaan halen op verplaatsi­ng. Hopelijk kunnen we dat in Genk doen.” En als dat niet lukt, zijn er nog steeds vier wedstrijde­n – waaronder twee thuis – om het uiteindeli­jke verschil te maken. “We hebben na de helft van de speeldagen nog steeds zeven punten voor. Dat is nog altijd een mooie bonus. Het hadden er meer of minder kunnen zijn, maar al bij al mogen we tevreden zijn.”

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Hans Vanaken: “We hebben na de helft van de speeldagen nog steeds zeven punten voor. Dat is nog altijd een mooie bonus.”
FOTO ISOSPORT Hans Vanaken: “We hebben na de helft van de speeldagen nog steeds zeven punten voor. Dat is nog altijd een mooie bonus.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium