Het Belang van Limburg

Perenaar Patrick Creemers assistent van Verheyen

-

Gert Verheyen wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach van KV Oostende. Verheyen volgt Adnan Custovic op. De Bosniër loodste Oostende naar een veilige elfde plaats in de reguliere competitie, maar kon in play-off 2 niet overtuigen met vijf draws op rij. Verheyen neemt als assistente­n Franky Van der Elst en Perenaar Patrick Creemers mee naar KVO.

“Ik ben heel blij met deze kans.” Zo reageerde Gert Verheyen (47) kort nadat hij voor drie seizoenen tekende als hoofdtrain­er bij KV Oostende. Dat de trainer van de nationale U19 Custovic vervangt, heeft volgens sportief directeur Hugo Broos niets te maken met de resultaten. Onder meer de discipline binnen de spelersgro­ep liet te wensen over. Zo ergerde Broos zich aan de wanorde in de kleedkamer. “In onze kleedkamer vindt een kat haar jongen niet. De poetsvrouw doet er een halfuur over om alle brol van spelers weg te zetten. Dat zal volgend jaar niet waar zijn.”

“Met open mond geluisterd”

Broos haalde Gert Verheyen 25 jaar geleden als speler ook al naar Club Brugge. “Toen we twee weken geleden hebben gepraat over zijn manier van werken, zat ik met open mond te luisteren. Ik schrok hoe duidelijk hij alles kan verwoorden. Gert zal vernieuwen­d zijn. Maar hij zal ook geconfront­eerd worden met problemen waar hij nu nog geen weet van heeft. Jongeren trainen is anders dan een club trainen met ego’s. Franky Van Der Elst zal belangrijk zijn voor de momenten als het wat minder gaat.”

Naast Van Der Elst en Patrick Deman wordt Verheyen geassistee­rd door Patrick Creemers, die meekomt van de nationale U19 en in zal staan voor de training van de doelmannen en videoanaly­ses. De Perenaar onderteken­de aan zee een contract van drie seizoenen. “Ik had al eens de kans om met Michel Preud’homme naar Saoedi-Arabië te verhuizen, maar dit kon ik echt niet laten schieten”, legt Creemers uit. “Gert, Franky en ik zijn een goed team. We vertrouwen elkaar blindeling­s.” Creemers stond in doel bij Lommel SK, Geel, Bree, Bocholt VV en SK Tongeren. De Perenaar begon zijn carrière als speler-trainer bij Herkol. Vervolgens werd hij hoofdtrain­er van Overpelt om de overstap naar de nationale jeugdploeg­en te maken. Creemers ging nog aan de slag als keeperstra­iner bij Bocholt VV, KVK Tienen en Bree. De assistent-coach van Oostende stopt per direct als trainer bij Fortuna Sittard en Sporting Hasselt.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Patrick Creemers.
FOTO DICK DEMEY Patrick Creemers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium