Het Belang van Limburg

“Ik ben Limburg United dankbaar”

Center Yannick Desiron versiert toptransfe­r naar landskampi­oen Oostende

- Johnny PEETERS

Verrassend nieuws bij Limburg United. Yannick ‘The Tank’ Desiron heeft met wederzijds­e toestemmin­g zijn contract verbroken en verlaat de club na dit seizoen voor landskampi­oen Oostende. De centerspel­er van 2m08 heeft er een contract voor twee seizoenen met optie op een bijkomend seizoen getekend.

Yannick Desiron kwam via Leuven Bears in 2015 bij Limburg United terecht. De voorbije drie jaar boekte hij in Limburg enorm veel progressie. “Niet voor iedereen is deze transfer een verrassing”, aldus Desiron. “Sommigen hadden het al zien aankomen. Ik heb lang over deze beslissing nagedacht. Ik heb raad gevraagd aan iedereen die dicht bij mij staat, zoals mijn ouders. Of bij de beste ploeg van België spelen een droom is die uitkomt? Ik zie dat heel anders. Ik probeer enkel vooruitgan­g te boeken. Ik heb het in Limburg altijd heel goed gehad, maar nu krijg ik de kans om een stap vooruit te zetten. Dat ik met Oostende Europees kan spelen, heeft meegespeel­d in mijn beslissing. Het is niet dat ik er nu al aan denk om nadien naar het buitenland te gaan. Ik bekijk het stap voor stap en zie wel waar ik na twee of drie jaar in Oostende zal staan.”

Positief

“De reacties bij Limburg United zijn alleen maar positief”, vervolgt de 26-jarige. “Zowel van de spelers als het bestuur. Natuurlijk vinden ze het spijtig dat ik vertrek, maar ze begrijpen mijn beslissing. Ik ben heel tevreden over de voorbije drie jaar. Ik heb hier telkens goede coaches gehad en dankzij de medische staf ben ik nu fysiek veel sterker. Ook voorzitter Maarten Bostyn en sportief manager Odell Hodge zijn in mij blijven geloven, zodat ik de kans kreeg om mij te ontwikkele­n. Daarom wil ik iedereen bedanken die tijd in mij heeft gestoken. Door al deze mensen is mijn zelfvertro­uwen gegroeid en ben ik beter geworden. De mooiste herinnerin­g eruit halen is heel moeilijk. Sportief was dat de bekerfinal­e in Vorst Nationaal. Maar wat ik nog mooier vind, is dat er elke wedstrijd zoveel supporters naast het veld staan. Als al die mensen achter de ploeg staan, is dat een enorme steun.”

Bij Limburg United begrijpen ze mijn beslissing. Ik heb het hier altijd heel goed gehad, maar nu krijg ik de kans om een stap vooruit te zetten

Yannick DESIRON

 ?? FOTO SERGE MINTEN ??
FOTO SERGE MINTEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium