Het Belang van Limburg

Brusselse tandem loodst Hasselt naar halve finale

-

De logica werd gerespecte­erd. Gelko Hasselt haalde het gisteravon­d voor de vijfde keer dit seizoen van Malle-Beerse en plaatste zich via de kortst mogelijke route voor de halve finales van de play-offs. Na de eerdere zege in de Kempen volgde 4-1-thuiswinst. Geen beslissend­e derde match dus. Met dank aan de Brusselse tandem Dahbi-Adnane. Nu wacht - behoudens een mirakel - FT Antwerpen.

Wedden dat de tribunes dan wel vollopen? Gisteren tekenden enkel de VIP-eters massaal present. Champions League op tv? Of waren de fans er wel gerust in? Coach Carmelo Nieddu alleszins niet. Hij verwachtte strijd en kreeg gelijk. “Het was heel gesloten en Malle toonde veel mentalitei­t”, zag hij juist. “Dat zijn play-offs. Het gaat om overleven en

Dat deed Hasselt in het slot van een matige eerste helft twee keer, tweemaal met Dahbi als regisseur en Adnane als afwerker. Was de 1-1 van Kuijlaars tussendoor een voorproefj­e voor deel twee? Mallens vuurwerk?

Ja en nee. “Malle bleef de kat uit

toeslaan.” de boom kijken, ondanks de achterstan­d”, vervolgde Nieddu. “Dat had ik verwacht, daarom had ik gevraagd niet in het mes te lopen. Toegegeven, enkele minuten stonden we fysiek onder druk en kregen ze enkele goeie kansen. Uiteindeli­jk zijn we die fase doorgekome­n zonder time-out en bij de 3-1 wist ik dat er snel een vierde goal zou volgen. Reda Dahbi is slim en speelde het fantastisc­h uit.” De kapitein was tweemaal de afwerker van dienst, één keer na een dubbelpass met Adnane. De Brusselse boezemvrie­nden - volgend seizoen bij Halle-Gooik - waren bepalend. “Ik ken Ibi van toen hij nog een miniem was”, zei Reda. “We wonen vlak bij elkaar in Anderlecht. Intussen spelen we zes jaar samen. We kennen elkaar door en door.”

Nieddu vulde aan: “Dahbi en Adnane profiteerd­en knap van ons teamwork, van het sleurwerk van onder meer Martinus en Beslija.”

Antwerpen lonkt

In de halve finales kruist Gelko allicht Antwerpen. “Tenzij Noorderwij­k nog voor een mirakel zorgt”, knikte Dahbi. “Antwerpen heeft de goeie vorm te pakken en mag twee keer thuis spelen. Maar als wij openen met thuiswinst zijn we zeker niet kansloos.” De datum van de openingsma­tch is nog onduidelij­k. Vrijdag 4 mei is er weer basketbal in de Alverberg, dus zal er uitgeweken moeten worden. Ofwel inzake locatie, ofwel inzake speeldatum.

GELKO HASSELT: Lahraoui, Lolo, Dahbi, Adnane, Martinus, Beslija, Ortiz, Harram, Arbaoui, Hachem, Murataj. KK MALLE-BEERSE: Van Leeuwen, Amajoud, Durakovic, Kuijlaars, Ait Salah, Didi, Dilliën, Hadri, Van Dyck, Hertoghs. DOELPUNTEN: 17’ Adnane 1-0, 17’ Kuijlaars 1-1, 18’ Adnane 2-1, 29’ Dahbi 3-1, 33’ Dahbi 4-1. GELE KAART: Dahbi.

SCHEIDSREC­HTERS: Vanderheyd­en – Melotte – Gonzalez – Kizedioko.

TOESCHOUWE­RS: 250.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium