Het Belang van Limburg

“Is dit mijn dank?”

Wendy Jans moet EK-deelname zelf bekostigen en haalt uit naar Belgische snookerbon­d

- Mathias VRANCKX

Hommeles in snookerlan­d. Meervoudig Europees- en wereldkamp­ioene Wendy Jans moet zelf opdraaien voor de kosten van haar EK-deelname in het Roemeense Boekarest (22-29 juni). Tot groot ongenoegen van de Breese, die uithaalt naar de Belgische snookerbon­d (BBSA). “Ik kan boeken schrijven over wat daar allemaal misgaat. Ik opper voor een nieuw bestuur, een bestuur dat de sport laat primeren.”

Wendy Jans is zevenvoudi­g werelden elfvoudig Europees kampioene. Maar de Belgium Billiards and Snooker Associatio­n (BBSA) maakte zopas bekend dat enkel de twee hoogst gerangschi­kte Belgische dames financieel gesteund zullen worden op het EK in de Roemeense hoofdstad Boekarest. “Ik speel al vijftien jaar niet meer mee in de Belgische snookercom­petitie. Dus ik val volledig uit die ranking”, aldus Jans op Facebook. “Ik ben regerend wereld- en Europees kampioen en mij laten ze links liggen. Dat lijkt nergens op. In het verleden betaalde de bond wel het grootste deel van mijn EK-kosten. Nu komen ze anderhalve maand voor de start van het tornooi ineens met die wijziging af. Ze hadden mij op zijn minst voor het seizoen kunnen verwittige­n. Is dit mijn dank na alles wat ik de laatste 20 jaar gedaan heb voor het snooker in België?”

“Het gaat van kwaad naar erger met de bond”, vervolgt de Breese furieus. “Ik kan boeken schrijven over wat daar allemaal misgaat. Ik opper voor een nieuw bestuur, want het huidige zit er al te lang. Ik wil een bestuur dat de sport laat primeren.”

Kraan dicht

Hasselaar Johan Heusdens, voorzitter van BBSA, repliceert. “De financiële middelen zijn er niet. Wij zijn afhankelij­k van de Vlaamse SnookerFed­eratie (VSF) en die draait de kraan dicht. Al begrijp ik voor 200 % dat het niet leuk is voor een dame met een erelijst als Wendy om dit te horen.” Ondanks het gebrek aan financiële steun zal Jans toch deelnemen aan het EK. “Ik snooker voor mijn plezier. Zolang ik het kan doen, blijf ik het doen. Ik ga dus zo goed als zeker naar het EK.”

Ik kan boeken schrijven over wat er misgaat bij de bond. Ik opper voor een nieuw bestuur. Een bestuur dat de sport laat primeren

Wendy JANS

De financiële middelen zijn er niet. Wij zijn afhankelij­k van de Vlaamse SnookerFed­eratie (VSF) en die draait de kraan dicht

Johan HEUSDENS

Voorzitter BBSA

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium