Het Belang van Limburg

BMC-baas vraagt Teuns en co om uitstel

-

Deadline 1 mei. Jim Ochowicz, de teammanage­r van BMC, vroeg begin dit seizoen aan zijn renners en personeels­leden om hem tot volgende week dinsdag tijd te geven om een budget bij elkaar te zoeken zodat de ploeg ook zonder de overleden geldschiet­er Andy Rihs in 2019 zal blijven bestaan. Via verschille­nde bronnen bereikt ons het nieuws dat de kans dat de ploeg met een nieuwe sponsor doorgaat reëel is, maar dat de deadline van 1 mei te vroeg dag wordt om het nieuwe project zwart op wit te kunnen voorstelle­n. Verwacht wordt dat Ochowicz de komende dagen via interne communicat­ie zijn renners nog om één of twee weken respijt zal vragen.

Handtekeni­ng ontbreekt

De Amerikaan zou al rond zijn met enkele cosponsors en zo al over een aardig budget beschikken, maar de handtekeni­ng van één hoofdspons­or ontbreekt nog. Bovendien wil Ochowicz een project van lange termijn minstens drie jaar - op poten zetten. Dat kost extra geld en blijkbaar dus ook extra tijd.

Bij BMC rijden naast kopman Greg Van Avermaet en Halenaar Dylan Teuns met Jürgen Roelandts, Loïc Vliegen en Nathan Van Hooydonck vijf Belgen. Het valt af te wachten hoe zij en hun makelaars reageren op deze vraag om uitstel. Of ze gaan erop in, of ze kunnen niet langer wachten op een doorbraak en storten zich nu op de transferma­rkt.

 ?? FOTO BELGA ?? Dylan Teuns.
FOTO BELGA Dylan Teuns.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium