Het Belang van Limburg

“Ik ga voor zilver”

De 22-jarige Demi Fobelets ambitieus aan de startlijn

- Pol MOORS

De 22-jarige Demi Fobelets is een talent in het waterskira­cen. De Beringse debuteerde vorig jaar bij de nieuweling­en, stapte na één enkele koers over naar de F2 en kaapte daar meteen brons weg op het BK. Uiteraard verschijnt zij zondag ambitieus aan de startlijn.

Natuurlijk zit papa Michel, zelf piloot en voorzitter van Beringen Waterski, er voor veel tussen. Maar uiteindeli­jk moest zijn dochter de klus toch zelf klaren. “Ik skiede al heel lang recreatief achter de boten van papa”, zegt ze. “Vorig jaar maakte ik dan de overstap naar de BK-competitie. Dat viel best mee. Al werd ik even opgehouden door een val, maar dat hoort nu eenmaal bij het racen. Ik heb me dit jaar goed kunnen voorbereid­en met vooral de nadruk op lopen en kracht. Technisch zat het al goed, maar nu is mijn conditie veel beter. Dat is nodig, want in F2 wordt er over 35 minuten plus één ronde geskied.”

Met papa-piloot en copiloot Dick Verboven is het team natuurlijk beresterk.

“Ik heb honderd procent vertrouwen in mijn papa en zijn Bernico 21 met Mercury-motor van 300 pk”, lacht ze. “En Dick schat het perfect in als ik een keertje in ‘choppy’ water terechtkom. Eerlijk gezegd, ik start dit seizoen dan ook héél erg ambitieus. Ik ken mijn eigen plaats in die F2-wereld. Vorig jaar werd ik derde, nu wil ik minstens tweede worden. Zilver pakken dus. Ik zal hiervoor de strijd moeten aangaan met Sylvia De Spiegeleir­e (met copiloot Alkenaar Kenny Weckx, nvdr) en Sarah Verbeeck. Met de steun van mijn schare supporters moet dat lukken.”

Dit jaar zijn er in het BK zeven manches: vijf op Vlaamse bodem, een in Nederland en een in Wallonië.

In de F1 bij de mannen gaat ook Tim Lisens weer van start, de man die twee jaar geleden nog vicekampio­en werd. “Met mijn teammaats Bart Smets en Eric Verdickt ga ik er een knap seizoen van maken”, kondigt de Hasselaar aan. In de F2 zijn nog twee Beringse skiers van de partij: kampioen Marc Mossiat (met piloot Michel Fobelets) en Eric Brans. Alex De Wachter is dan weer een nieuwkomer.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium