Het Belang van Limburg

“Constanter op hoog niveau presteren”

Jelle Geens begint zaterdag op Bermuda aan eerste kwarttriat­lon

- Jacky STIJVEN

Na een wekenlange voorbereid­ing op Mallorca staat Jelle Geens zaterdag op Bermuda aan de start van zijn eerste kwarttriat­lon van het nieuwe seizoen. “Doel dit jaar is constanter op een hoog niveau te presteren”, blikt de 25-jarige triatleet uit Zolder vooruit.

Een stressfrac­tuur in het bovenbeen vergalde een heel groot stuk van zijn vorige campagne. Maar na een val op het WK in Rotterdam pakte Jelle Geens nog uit met een sterk seizoensei­nde. Zo werd hij zesde in Montreal, won hij de finale van de Europabeke­r in Melilla en sloot hij af met een vierde plaats in Miyazaki. “Ik heb een goede winter gehad en samen met de andere triatleten van coach Joel Filliol bijna zes weken op Mallorca getraind. Daar heb ik alle geplande trainingen kunnen afwerken, waardoor ik echt wel een heel goede basis gelegd heb”, vertelt Geens. Vorig jaar zette hij in de voorbereid­ingsperiod­e extra op het zwemmen in.

“Ook nu heb ik weer stevig in het zwemmen geïnvestee­rd, met vaak twee trainingss­essies per dag. Ik voel dat ik in dat onderdeel opnieuw stappen vooruitgez­et heb.” Begin maart opende hij met een sprinttria­tlon in Abu Dhabi. Maar een valpartij sloeg hem daar alle kansen uit handen. Zaterdag wacht op Bermuda zijn eerste wedstrijd op de olympische afstand.

“Alle wereldbeke­rmanches zijn dit jaar belangrijk. Ik wil zoveel mogelijk punten voor de wereldrank­ing sprokkelen. Daarnaast zou ik in vergelijki­ng met voorbije seizoenen constanter op een hoog niveau willen presteren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium