Het Belang van Limburg

Kandidaat-kopers voor sportzone Meeuwen kunnen zich melden

-

Marktbevra­ging:

De gemeente organiseer­t een marktbevra­ging over een gedeelteli­jke invulling en verkoop van gronden in de sportzone van Meeuwen. Kandidaat-kopers en investeerd­ers kunnen van 10 mei tot 10 juni hun kandidatuu­r indienen. “Er liggen twee investerin­gsvoorstel­len op tafel. Om te kunnen verkopen, komt er eerst een openbare marktbevra­ging”, duidt schepen Kurt Plessers (CD&V). N-VA-er Jochen Schuermans polst naar de mogelijke investeerd­ers. “Er is interesse voor de bouw van een trampoline­hal en een instructie­zwembad. Voor KSK Meeuwen, het wielereven­ement en andere activiteit­en blijft er voldoende ruimte beschikbaa­r”, bevestigde Plessers.

Naast de buitengewo­ne toelage van 18.610 euro voor de herstellin­g van het dak en de aanleg van een nieuwe parking kan jeugdhuis De Mans nu rekenen op een bijkomende toelage voor de herstellin­g van het dak. De herstellin­gswerken zijn geraamd op 16.758 euro, de gemeente subsidieer­t 5.586 euro.

De Mans:

Speelstraa­t:

Tijdens de zomermaand­en kunnen inwoners voortaan van hun woonstraat een speelstraa­t maken.

“Opmerkelij­k”, zegt MG-er Jan Schonkeren “dat alle gemeenteli­jke ontvangste­n vandaag doorgaan in de Opglabbeek­se Ichter. Is Cultuurpun­t al afgebroken?”. Burgemeest­er Ceyssens ontkent en wees naar het grootste evenement: “De nieuwjaars­drink met Opglabbeek vond plaats aan de Commanderi­j in Gruitrode.”

Ontvangst:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium