Het Belang van Limburg

“Veel kleiner dan Rimpelrock”

Hasselt lanceert Zilverfest­ival voor 60-plussers

- Dirk JACOBS

Er is een opvolger voor Rimpelrock, al wordt het nieuwe seniorenfe­stival pakken kleinschal­iger. Op zondag 17 juni vindt in en achter het PXL Congresgeb­ouw in de Elfde Liniestraa­t het eerste Zilverfest­ival plaats. “Echt op maat van de senioren, vergelijkb­aar met We R Young voor onze jongeren”, zegt schepen Gerald Corthouts (CD&V). Hoofdact wordt Willy Sommers, met verder onder meer Roel Vanderstuk­ken & De Corsari’s en Barbara Dex.

De bijna 30.000 bezoekers die Rimpelrock in de hoogdagen lokte, zitten er niet meteen in voor het Zilverfest­ival.

“We zijn tevreden als er 2.000 mensen op afmoeilijk komen”, zegt schepen Corthouts. “Maar we kunnen het dubbele aan. Het muziekgede­elte speelt zich buiten af, dus we hopen op mooi

weer. Maar er is veel meer dan alleen muziek. We voorzien allerhande workshops, onder meer rond techniek en multimedia, er zijn begeleide wandelinge­n, verschille­nde cafés, een restaurant, toneelvoor­stellingen, dansplaats­en... Kortom, voor iedereen iets plezants en leuks om te doen. Bovendien is het hele gebeuren door de locatie perfect toegankeli­jk voor rolstoelge­bruikers. En er is op zondag in de buurt meer dan voldoende parkeerpla­ats en de bushaltes liggen vlakbij.”

De vergelijki­ng met Rimpelrock gaat dus niet op, maar dat is volgens Corthouts ook helemaal niet de bedoeling. “We willen graag iets doen voor onze senioren. Maar dan wereldvede­tten gaan boeken, dat is zelfs met een tienvoud aan bezoekers een heel verhaal. Dat er enkele jaren tussen deze organisati­e en Rimpelrock liggen, heeft onder meer te maken gehad met de zoektocht naar een goede locatie, die we nu in de PXL gevonden hebben. Want voor de senioren zijn faciliteit­en zoals deftige toiletten en rustplekje­s zeker nodig. We zijn blij dat de kogel nu door de kerk is. Ons eerste Zilverfest­ival staat er helemaal. De mensen kunnen vanaf 8 mei voor 12 euro per stuk tickets kopen bij onze dienst Toerisme, het OCMW, de twee dienstence­ntra Hogevijf en de abdijsite van Herkenrode. Wie een zogenaamde ‘verhoogde tegemoetko­ming’ krijgt, kan bij het OCMW een ticket aan de helft van de prijs kopen.”

→ www.zilverfest­ival.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium