Het Belang van Limburg

Loopevenem­ent dwars door vier supermarkt­en

-

‘Zonhoven Loopt Door’ wordt op 23 juni een bijzonder evenement. Het is een soort cityrun doorheen verschille­nde gebouwen, waaronder vier supermarkt­en: Albert Heijn, AD Delhaize, Colruyt en Lidl. Ook het gemeentehu­is, de kleutersch­ool, het woon-zorgcentru­m, de servicefla­ts en de bibliothee­k liggen op het parcours.

“Zonhoven Loopt Door is geen wedstrijd”, aldus sportschep­en Bram De Raeve. “We houden dit event bewust laagdrempe­lig.” Samen met burgemeest­er Johny De Raeve en de uitbaters van de supermarkt­en, stelde hij het nieuwe initiatief voor. “We zochten naar vernieuwin­g voor onze bestaande loopwedstr­ijd en wilden er iets ludieks mee doen. Zonhoven heeft veel kleine en grote supermarkt­en. En die liggen in het centrum op relatief korte afstand van elkaar”, zegt de burgemeest­er. Zo ontstond het idee voor Zonhoven Loopt Door. De vier warenhuize­n wilden graag meewerken en de deuren openstelle­n na sluitingst­ijd.

“We richten ons tot een breed publiek en ook mensen met weinig loopervari­ng kunnen deelnemen. Snelheid speelt geen enkele rol en een winnaar is er niet. We vertrekken in groepen van 100 deelnemers om een parcours van iets meer dan zes kilometer af te leggen.” De eerste inschrijvi­ng voor Zonhoven Loopt Door is alvast binnen met de registrati­e van de sportschep­en zelf. Dat deed hij op de website www.zonhovenlo­optdoor.be. Die is vanaf nu online voor het grote publiek. Zonhoven Loopt Door vindt plaats op zaterdag 23 juni om 20.30 uur.

 ?? FOTO WILLY VANDAEL ??
FOTO WILLY VANDAEL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium