Het Belang van Limburg

Finalekoor­ts troef

-

Het deelnemers­veld in ‘Boxing Stars’ is al flink uitgedund. Vanavond vinden de finales bij de lichtgewic­hten plaats. Andy Peelman vs. Sieg De Doncker, Laura Tesoro vs. Astrid Coppens. Wie trekt aan het langste eind?

Tom VETS

Bij de vrouwen gaat het tussen Laura Tesoro en Astrid Coppens. Laura won haar eerste kamp overtuigen­d tegen Bieke Ilegems. Astrid schakelde Stéphanie De Roover uit, de vrouw van televisiek­ok Jeroen Meus. Nu vechten ze in de ring voor de titel bij de lichtgewic­ht vrouwen.

“Ik ben gefocust. Ik heb stress, maar ook heel veel goesting. Ik wil echt winnen”, aldus Laura, enkele momenten voordat ze de ring instapt. Haar opponente Astrid is vooral zenuwachti­g. “De adrenaline giert door mijn lijf. Ik heb een beetje schrik, maar ik zal er wel voor gaan”, klinkt het bedeesd bij de Hollywoodv­rouw. Aan supporters is er geen gebrek. Koen Wauters moedigt Laura aan vanuit de tribune. “Er zit heel veel pit in Laura en ze is een koppige duvel”, zegt Koen.

De supporters van Astrid geloven in de overwinnin­g. “De moed zakte haar in de schoenen bij het zien van Laura’s kamp. Maar ze heeft goed getraind en de moraal zit goed. Ze gaat het uiterste van zichzelf geven”, weet haar vriend Bram Coppens.

Technische KO

Bij de mannen is het uitkijken naar de lichtgewic­htenfinale tussen Sieg De Doncker en Andy Peelman. Sieg stootte door nadat hij Faroek Özgü- nes uitschakel­de met een technisch KO. Andy had een stevige kluif aan Oscar Willems, maar won uiteindeli­jk in drie rondes. Haalt Andy’s techniek het van de kracht van Sieg? “Ik wil heel graag met de ‘Boxing Stars-belt’ naar huis”, zegt Sieg zonder verpinken. Maar ook Andy heeft slechts één doel voor ogen: “Ik wil die fucking gordel aan mijn buik hebben, zo simpel is het.” Andy’s vrouw Tine was er vorige week niet helemaal gerust in en ook deze week zit ze in de tribune met een bang hartje. “Ik heb evenveel zenuwen als vorige week, maar ik heb Andy zien vechten tegen Oscar en ik zag dat het goed was”, zegt ze. Siegs broer Jonathan is voorzichti­g en wil Andy zeker niet onderschat­ten. “Sieg heeft schrik, maar hij krijgt veel training. Laten we hopen dat hij de prestatie van vorige keer kan voortzette­n.”

Volgende week staat de finale bij de zwaargewic­hten op het programma: Kamal Kharmach gooit alles in de strijd tegen Bill Barberis en Marie Verhulst neemt het op tegen Hilde De Baerdemaek­er.

 ?? FOTO VTM ?? De finales bij de lichtgewic­hten: Laura Tesoro vs. Astrid Coppens en Andy Peelman vs. Sieg De Doncker.
FOTO VTM De finales bij de lichtgewic­hten: Laura Tesoro vs. Astrid Coppens en Andy Peelman vs. Sieg De Doncker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium