Het Belang van Limburg

Dierenarts Joke naar huis

-

Joke (32) mag dan uit het spel geknikkerd zijn, ‘De Mol’ was beslist niet het laatste avontuur van haar leven. “Ik ben het type van wie je alles mag verwachten. Mijn vrienden keken dan ook niet op toen ik hen wijsmaakte dat ik een maand in Bahrein ging werken terwijl ik aan ‘De Mol’ deelnam.”

Ze had gisteravon­d een gooi naar de vrijstelli­ng kunnen doen, maar Joke uit Tielt koos ervoor haar geitjes in de wei te parkeren waar geld voor de groepspot te verdienen viel. “Oké, achteraf bekeken had ik de vrijstelli­ng goed kunnen gebruiken, maar toch heb ik nog geen minuut spijt van mijn beslissing gehad. Er waren gewoon sterkere spelers dan ik, zo simpel is het”, aldus Joke. “In het begin heb ik iets gezegd van ‘Ik ben een groepsdier, maar ik ga niet naïef zijn in ‘De Mol’.’ Uiteindeli­jk heb ik moeten ervaren dat de besten het spel slimmer speelden dan ik en dat ik toch een te zacht koekje bleek.”

Niet dat Joke daarmee zit, want ze heeft enorm genoten, vooral van de avonden met de “vrienden voor het leven” én de muzikale autoritten. “We hadden allemaal onze eigen playlists en er is gezongen dat het niet mooi meer was. Channy kon veruit het beste zingen, maar helaas ging zij er al vroeg uit. Wat niet wegneemt dat Channy, Pascale en ikzelf ons hadden voorgenome­n de nieuwe K3 te worden. (lacht) Met mezelf als achtergron­dzangeres welteverst­aan, want zo’n goeie zangeres ben ik nu ook weer niet. Vandaar dat ik vermoed dat de geluidstec­hnici wel vaker de knop helemaal hebben dichtgedra­aid met ons gekweel.”

Pippi Langkous

Is ze misschien niet voorbestem­d voor pakweg het Songfestiv­al, dan lijken er na haar resolute passage in ‘De Mol’ toch niet veel uitdaginge­n te zijn waarvoor Joke zou terugdeinz­en. “Ik heb al een en ander gedaan in mijn leven. Ik heb onder meer in Engeland gewerkt, in Thailand straathond­en gesterilis­eerd, in Ierland straatkatj­es verzorgd en een trektocht door Noorwegen gemaakt. Niemand keek er dan ook echt van op toe bleek dat ik aan ‘De Mol’ deelnam. De reactie die ik het vaakst hoorde, was: ‘Als er iemand is waarvan ik dacht dat die aan De Mol zou kunnen deelnemen, dan was jij het wel.’ Kijk, je moet voor de dingen gaan in het leven. Was het niet Pippi Langkous die altijd zei: ‘Ik weet niet of ik het kan, ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk het wel.’ Da’s toch een fijne instelling? Natuurlijk lukt niet altijd alles. Kijk maar, ik lig uit ‘De Mol’.”(jdr)

 ??  ??
 ?? Foto CARLO COPPEJANS ?? Aan wilskracht geen gebrek, maar toch moest Joke ‘De Mol’ gisteren verlaten.
Foto CARLO COPPEJANS Aan wilskracht geen gebrek, maar toch moest Joke ‘De Mol’ gisteren verlaten.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium