Het Belang van Limburg

Megaspeelt­uin Tarzan en Jane komt er mogelijk toch niet

Investeerd­ers: “Wij zijn politieke spelletjes beu”

- Zahra BOUFKER

Megaspeelt­uin Tarzan en Jane in Heusden-Zolder komt er dan misschien toch niet. Naar eigen zeggen zijn de initiatief­nemers de politieke spelletjes op hun kap meer dan beu. Daarom overwegen ze om de voormalige voetbalter­reinen van Statie Sport opnieuw te verkopen en hun droomproje­ct in Vlaams-Brabant te realiseren. Intussen zijn buurtbewon­ers ook een actie gestart om het project te steunen. “Wij begrijpen dat mensen bezwaren hebben tegen hinderlijk­e projecten”, zegt eigenares Caroline Carpentier. “Maar in ons geval snappen we echt niet waarover het gaat. Dergelijke opmerkinge­n moeten wel steek houden natuurlijk. De bezwaren die er waren zijn geanalysee­rd en weerlegd. Een politica die intussen de buurt afgaat om handtekeni­ngen te ronselen en die als motivatie gebruikt dat er een algemene impact is met bijkomende rustversto­ring? Dat vinden wij geen goed teken. Ze heeft het zelfs over lawaai door kinderen, riolering die er niet is en verkeershi­nder. Ja kijk, hoelang

gaat dit spelletje nog duren?”

Vlaams-Brabant

“Wij kunnen het financiële verlies dat het gevolg is van dit politieke spelletje trouwens niet dragen”, zegt Carpentier. “Elke vertraging kost geld. Omwille van de sterke tegenstand op de openbare verkoop was de aankooppri­js al opgelopen tot 455.000 euro, bijna eens zoveel als gepland. Tel daarbij nog eens een paar honderddui­zend euro aan onvoorzien­e kosten op het terrein. Dat wilt zeggen dat we geen buffer meer hebben en we zijn nog niet eens begonnen. Daarom ook hebben we intussen een akkoord gesloten met een gemeente in Vlaams-Brabant. Het is geen bindend akkoord, maar wel een goed alternatie­f om ons droomproje­ct te realiseren. We krijgen het gevoel dat er in Heusden-Zolder veel politieke instabilit­eit heerst. Maar wij kunnen als gevolg hiervan niet lijdzaam toekijken hoe onze droom in een financiële catastrofe ontaardt. De locatie die we op het oog hebben in Vlaams-Brabant is bovendien een zeer goede locatie met allerlei voordelen. De gronden moeten we bijvoorbee­ld niet kopen, maar in erfpacht nemen voor honderd jaar. Hierdoor zullen de kosten veel lager liggen dan in Heusden-Zolder. We zijn al meer dan twee jaar bezig met dit project en hebben hiervoor alles op alles gezet. Ik heb mijn job als leerkracht opgegeven en mijn man heeft de 18 wassalons verkocht die hij uitbaatte.” Carpentier geeft nog mee dat eind deze week de knoop doorgehakt wordt. “Ik moet trouwens wel zeggen dat we ons enorm warm onthaald voelen door de mensen die nu een actiegroep opgericht hebben en door andere mensen die ons steunen. Ook de Limburgse mentalitei­t en de charme van de Limburgers spreken ons enorm aan.”

Feestzaal

Moest het ondernemer­skoppel de handdoek werpen, dan is de Heusdense zakenman Zihni Aktepe, de sterke tegenstand­er tijdens de openbare verkoop van de gronden, nog altijd geïnteress­eerd in de site. “Wij hebben inderdaad nog altijd interesse. We zouden die gronden willen kopen voor de bouw van een feestzaal voor huwelijken en andere feesten. We gaan contact opnemen met de eigenaars voor een gesprek.”

 ?? Foto ZB/HBVL ?? De buurtbewon­ers kwamen gisterenav­ond samen op de site om de initiatief­nemers een hart onder de riem te steken.
Foto ZB/HBVL De buurtbewon­ers kwamen gisterenav­ond samen op de site om de initiatief­nemers een hart onder de riem te steken.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium