Het Belang van Limburg

HASSELT Puppy gered uit brandend huis

- Koen LUTS

Zaterdag om 17.30 uur heeft een zware brand de benedenver­dieping van een huis in de Runksterst­eenweg in Hasselt volledig vernield. Een bewusteloz­e puppy van 16 weken werd door de brandweer uit de brandende woning gered.

De brandweer kwam met een twintigtal manschappe­n ter plaatse. “Het vuur is vooraan in de keuken ontstaan. Het woongedeel­te op het gelijkvloe­rs is helemaal uitgebrand. De oorzaak is onbekend. Het huis is onbewoonba­ar verklaard”, vertelt officier Marc Thijs. “Gelukkig hebben we de hond kunnen redden. Als we niet meteen zuurstof hadden toegediend, had het dier het niet overleefd.”

Dimitri Hons was in Borgloon aan de slag als chef-kok van restaurant d’Entrecôte. Zijn echtgenote was amper tien minuten op bezoek bij de buren toen ze telefoon kreeg dat er thuis brand uitgebroke­n was. “Onze puppy van amper 16 weken oud zat in een bench toen de brand uitbrak”, vertelt Dimitri Hons. “De brandweerm­annen hebben hem bewusteloo­s aangetroff­en in de brandende woning. Hij is gered nadat hij 100 % zuurstof toegediend kreeg. De brandweerm­annen hebben ook onze grote waterschil­dpad op de zolderverd­ieping aangetroff­en. Die was ongedeerd. Ik was zaterdag aan het koken in Borgloon. Nadat ik telefoon kreeg, ben ik dadelijk naar huis gekomen. In het restaurant zaten ze dus met een probleem, maar deze brand was een veel groter probleem. We zijn alles kwijt, en hebben zelfs geen kleren meer. De burgemeest­er is voor ons een oplossing aan het zoeken. Hier overnachte­n kan natuurlijk niet meer. De brand is blijkbaar in de keuken ontstaan, maar het fornuis stond niet op”, onderlijnt Dimitri Hons.

 ?? FOTO KLU ?? Chef-kok Dimitri Hons was erg aangeslage­n.
FOTO KLU Chef-kok Dimitri Hons was erg aangeslage­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium