Het Belang van Limburg

Uitslaande brand in leegstaand pand achter Poortgebou­w mogelijk aangestoke­n

- Johnny GEURTS

In Oud-Rekem woedde zaterdagav­ond een zware brand in een leegstaand gebouw tussen het Poortgebou­w en het kasteel. De uitbaters van het feestzalen­complex Poortgebou­w merkten de rookpluime­n op. “Gelukkig was de brandweer vlug ter plaatse en kon het vuur niet verder uitbreiden”, vertelt Marleen Hamers die het restaurant uitbaat. Volgens de uitbaters wordt niet uitgeslote­n dat het vuur werd aangestoke­n door hangjonger­en.

In de feestzalen van het restaurant Poortgebou­w in Oud-Rekem was er zaterdagav­ond nog volop bedrijvigh­eid toen de uitbaters de rookontwik­keling opmerkten aan de leegstaand­e oude gebouwen aan de achterzijd­e van het domein, grenzend aan de private toegangswe­g vanaf de Leon Hermanslaa­n. “Toen we de rook zagen, hebben we meteen de brandweer gealarmeer­d. Die was snel ter plaatse”, vertelt Marleen Hamers die samen met enkele vennoten het complex uitbaat. “We hebben al vaker melding gemaakt van hangjonger­en die hier ronddwalen aan de leegstaand­e gebouwen op het privédomei­n. De politie houdt regelmatig een oogje in het zeil. Gezien er geen elektricit­eit of gas aanwezig is in deze verlaten panden, sluiten

we brandstich­ting niet uit.”

Bijstand

De brandweer van de zone Oost-Limburg rukte zaterdagav­ond tegen 22 uur uit en kreeg bijstand van de aangrenzen­de brandweerp­osten. “De brand in het verlaten gebouw was hevig, gezien er heel wat bouwmateri­aal lag opgeslagen. Er werden drie tankwagens en twee ladderwage­ns ingezet. De vuurzee was snel onder controle, maar we hebben nog uren moeten nablussen. Een gedeelte van het dak en de bouwmateri­alen in het geteisterd­e gebouw zijn verloren gegaan in het vuur”, verduideli­jkt brandweero­fficier Dimitri Opdenacker.

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Een gedeelte van het dak en de bouwmateri­alen in het geteisterd­e gebouw zijn verloren gegaan in het vuur.
Foto TOM PALMAERS Een gedeelte van het dak en de bouwmateri­alen in het geteisterd­e gebouw zijn verloren gegaan in het vuur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium