Het Belang van Limburg

“Verdienste van Wijsmans”

Mathi Raedscheld­ers

-

Ook in de Maaseikse bestuurska­mer werd de titel uitbundig gevierd. In zijn 34ste jaar als voorzitter zag Mathi Raedscheld­ers Maaseik een einde maken aan een moeilijke periode. “Dit team samenhoude­n is nu onze belangrijk­ste opdracht.”

Ook na de moeilijke seizoensst­art bleef Raedscheld­ers geloven in het project dat Wout Wijsmans en Joel Banks hadden uitgeteken­d. En terecht, zo blijkt. “Na twintig jaar hoogconjun­ctuur onder Anders Kristianss­on en Vital Heynen, brak er na het kampioensc­hap van 2012 een mindere periode aan. Er is vijf jaar heel hard gewerkt. Mensen vergeten dat wel eens. Maar nu plukken we daar dus de vruchten van. Dit succes is voor een groot stuk de verdienste van Wout Wijsmans, die samen met Joel Banks een nieuw team op poten heeft gezet.”

“Je kan ook moeilijk zeggen dat deze titel onverdiend is. We hebben dit seizoen acht van onze negen wedstrijde­n tegen Roeselare gewonnen”, telt Raedscheld­ers uit. “Zij konden een zesde titel op rij pakken, maar een groep die vecht voor een eerste titel sinds 2012 is toch iets meer gedreven.” De Noliko-preses is ook al druk bezig met zijn huiswerk voor volgend seizoen, wanneer Maaseik rechtstree­ks in de groepsfase van de Champions League mag aantreden. “Dit team samenhoude­n is nu onze belangrijk­ste opdracht. Het ziet ernaar uit dat dat gaat lukken. Met Peeters en Wojcik hebben we ook al twee mooie versterkin­gen beet. En natuurlijk ben ik blij dat Joel Banks, onze succescoac­h, ook volgend seizoen weer de plak zal zwaaien.”

Rechtstree­ks naar CL -

Noliko Maaseik staat volgend seizoen rechtstree­ks in de groepsfase van de Champions League. Het hoeft dus geen voorronde meer te spelen. Normaal gezien is Maaseik ook reekshoofd bij de loting, waardoor het enkele kleppers ontloopt.

 ?? FOTO DICK DEMEY ??
FOTO DICK DEMEY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium